Новини, Общество|09.08.2011 16:15

Избират нов изпълнител за обходния път на Поповци

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ)  се проведе поредната среща, свързана с довършването на западния обходен път на Поповци, на която отново присъстваха всички заинтересовани страни. Първата подобна среща, инициирана от областния управител  на Габрово Мариян Костадинов  се проведе в началото на март тази година. Само преди месец Пътното ведомство отпусна 1,5 милиона, за да стартират довършителните строително ремонтни дейности на обекта от фирмата изпълнител. Сега, като че ли именно те се оказаха поредния препъни-камък към финализирането на обекта.

Потърсихме мнението на областния управител Мариян Костадинов, който половин година се бори за отпускането на това финансиране и размразяването на обекта.

„Нямам думи, с които да изразя по-меко възмущението си. Направихме всичко възможно „Пътни строежи” Велико Търново – фирмата, която до сега е била изпълнител, да довърши започнатото. И когато нещата най-после потръгнаха те решиха, че тези милион и половина са недостатъчни, при положение, че за последните пет години не е отпуснат нито лев, за да може  да продължат работата си. Яд ме е най-много за изгубеното време, защото сега следва да се обяви наново обществена поръчка за друг изпълнител, което със сигурност ще коства още няколко месеца” – така коментира въпроса Костадинов, видимо все още афектиран от вчерашната среща в АПИ и допълни „Въпреки всичко съм оптимист, защото виждам сериозните намерения и подкрепа в лицето на АПИ“.

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар