Свържи се с нас

Икономика

90 години тревненско машиностроене

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Невена Петкова поздрави ръководния екип и служителите на „ЕМКО“ ООД – Трявна, по повод 90 – годишнината на тревненското машиностроене. Поводът за събитието беше определен от собствениците като морална необходимост да отдадат заслуженото към историята на фирмата и всички онези хора, отдали целя си трудов път на нейното развитие.

Емоционалното тържество в наскоро реновирания цех събра представители на местната власт, бивши и настоящи директори на фирмата, служители, партньори и приятели.

снимка: Областна администрация – Габрово

В обръщение към присъстващите областният управител каза: „Благодаря Ви за усилията, които полагате и за това че сте отдадени на мисията, която имате, а именно да създавате условията за реализация на Вашите служители и работници. Мисия, която в днешното динамично време не е лесна, но е изключително отговорна. Мисия, от която зависи и интересът към работните места в региона, а така също и у младите хора, за да предпочетат да работят във Вашите фирми. Екипът от специалисти е най – ценното, което имате и вярвам Вие отдавна сте го осъзнали, защото както Вие инж. Димиев споделяте „ и златни машини и сгради да имате, нищо от това не върши работа без хора“… За нас е чест да работите в област Габрово и да сте фактор, който влияе върху икономическото и социално й развитие. Ето защо изразявам надежди, че и за в бъдеще ще продължите да работите за развитието и просперитета на Трявна и областта, както до сега! Пожелавам Ви и занапред да развивате Вашия бизнес, да продължавате да постигате онова, към което се стремите. Пожелавам Ви екип пълен с хора като един от най – дългогодишните ви служители – Иван Гатев, който казва, че работата трябва да се работи с желание, да си обичаш и уважаваш професията. Мисля, че това е разковничето за удовлетворени и щастливи служители, а оттам и високите резултати на фирмата. На Вас уважаеми ръководители и на целия Ви екип желая здраве и отдаденост! Помнете 90 – годишната история на Тревненското машиностроене, защото тя въплъщава трудът на стотици машиностроители“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Началото на тревненското машиностроене е поставена на 6 май 1929 г., когато Борис Хаджисемков открива първата техническа работилница за изработка на резервни части и ремонт на машини на индустриалните предприятия.

Следва бурно развитие, което преминава през различни етапи до 23 август 2007 година, когато АДВ продава площадка „Белица“ и „Складово стопанство – Горни Върпища на фирма „ЕМКО“ЕООД – София. Една година по- късно същата фирма купува и площадка „Трявна“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В състава на фирмата влизат: Обособено производство – Трявна с площадки в Трявна и с. Белица и складови бази в Горни Върпища, Ловни дол, Карнобат, Голяма Ново и Обособено производство – Монтана. Всички тези моменти от развитието на предприятието са свързани с различни хора.

За всички тях, заслужили и свързали името си с историята на „ЕМКО“ ООД, разказа накратко директорът на Обособено производство – Трявна инж. Славчо Димиев, който връчи и юбилейни плакети.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица