Новини, Общество|16.05.2019 15:29

СБУ – Габрово връчи наградите „Учител на годината“

снимка: РС на КНСБ – Габрово

На 15 май, в навечерието на големия български празник 24 май – Ден на славянската писменост и култура, в залата на Жирафите в Дома на хумора и сатирата в Габрово се проведе общинският етап на ХXII Национален конкурс „Учител на годината“ 2019.

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Гости на тържеството бяха началникът на РУО – Габрово Георги Маринов, Павлина Макашелова от Община Габрово,  Областният координатор на КНСБ за област Габрово Росица Йонкова, директори и председатели на синдикални организации в габровските детски градини и училища, родители.

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Председателят на КС на СБУ – Габрово Ренета Колева приветства присъстващите представители на габровската педагогическа колегия, като им пожела да бъдат здрави и горди със своята мисия „Учител” в съвременното училище.

снимка: РС на КНСБ – Габрово

На общинско ниво в конкурса „Учител на годината“ 2019 г. бяха наградени следните учители: в направление „Предучилищно образование“ – г-жа Валентина Генчева от ДГ „Ран Босилек“, в направление „Начално образование“ бе номинирана г-жа Татяна Герова – старши учител от ОУ “Христо Ботев“ и Деница Христофорова Дянкова – учител от СУ „Райчо Каролев“, в „Хуманитарно“ направление наградата получи г-жа Надя Николова – старши учител от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, в направление „Изкуство и спорт“ призът бе даден на г-жа Анита Хараланова – старши учител в СУ „Отец Паисий“ и на г-жа Румяна Петкова – старши учител в СУ „Райчо Каролев.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар