Новини, Общество|13.05.2019 14:05

МОН отличи директора на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Инж. Васил Христов, втори от ляво надясно. Снимка: МОН

Четирима директори на училища, сред които и директорът на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово инж. Васил Христов, бяха отличени от заместник – министъра на образованието и науката Таня Михайлова с ежегодната награда на МОН “Св. Иван Рилски”.

По традиция отличието се връчва на 11 май – Деня на Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий, в Рилския манастир. На четиримата бяха връчени грамоти от МОН, придружени от икона на светеца и 1000 лева.

Директорът на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ в Габрово Васил Христов получи награда за това, че отдава голяма част от професионалния си живот като ръководи училище с дългогодишни традиции и успехи.

Инженер Христов работи за ориентиране на обучението към практическото прилагане на теоретичните знания и за задълбочаване на контактите с предприятия, фирми, акционерни дружества, обществени и културни институции и обществени организации.

От учебната 2014-2015 година ПТГ “Д-р Никола Василиади” работи по проект дуално обучение с подкрепата на МОН, Австрийската търговско-промишлена палата и фирми партньори от Габрово, по специалностите ”Мехатроника” и „Машини и системи с ЦПУ“.

Това дава възможност на учениците да работят във фирмите с трудов договор и заплащане 90% от минималната работна заплата.

Вие сте новаторите, стъпили на здравите традиции и в това се крие причината за успеха на вашите училища. Който не познава историята и традициите, няма как да има визия за бъдещето, каза в приветствието си Таня Михайлова.

Тя апелира да се работи така, че образованието и словото в училище да се използват не като меч, а като щит. Да опазим традициите и чистотата на нашите отношения, пожела заместник-министърът.

Наградените директори и началниците на РУО имаха възможност да разговарят за ценностите и методите на преподаване с игумена на Рилския манастир епископ Евлогий. По време на отслужения благодарствен молебен в чест на светите братя Кирил и Методий и молитва за здраве на ученици и учители в храма бяха и ученици от областите Кюстендил и Благоевград.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар