Култура, Новини|23.04.2019 11:33

Баш Майсторът в Габрово

8 май, 17.30 часа, зала „Възраждане“

На 8 май, от 17.30 ч. в зала „Възраждане“ ще се състои габровската премиера на книгата, посветена на популярния български актьор Кирил Господинов и съпътстващата я изложба, със специалното участие на дъщерята на актьора, която е и автор на проекта – Веселина Господинова.

Нейният баща остава в спомените на поколения българи с емблематичната си роля в култовия филм „Баш майсторът“.

За габровската публика Веселина споделя, че с книгата албум „Баш майстора завинаги“ прави достъпна изложбата, посветена на петте филма от поредицата „Баш майсторът“.

Специално за гостуването си в Габрово тя ще предложи нещо за първи път: „Излагам в зала „Възраждане“ цяла експозиция – документи, костюм на баща ми от театър „София“, варненския период, както и много наши лични спомени-картички, писма, снимки. Силното ми желание е да ви допусна по-близо дo човека, Кирил Господинов и да ви въвлека в отбелязването на 85 години от неговото рождение. Всеки, който присъства на събитието ще чуе и музиката от поредицата, част от мултимедийната изложба „Баш майстора завинаги“. Гостите на този празник, посветен на Кирил Господинов, ще имат възможност да получат книга албум „Баш майстора завинаги“ с лично посвещение и подарък стикер. На края на срещата ще бъде излъчен филма „Баш майсторът на море“ като по този начин ще се опитам да оставя у вас спомена за баща ми светъл.“

Организатори на събитието са Веселина Господинова, Община Габрово и сайтът за литература и изкуство TetraDkaTa.com.

Входът е свободен!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар