Култура, Новини|16.04.2019 10:42

Драматичният театър с нова премиера – „Транзит“ от Валерия Минева

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

В навечерието на Великденските празници Габровският театър представя най-новата си постановка „Транзит“, от автора и режисьор Валерия Минева. Премиерата ще се състои на 17 април, сряда от 19.30 часа в камерната зала „Ружа Николова“ в Дома на културата.

Спектакълът ще Ви потопи в познатата тема за имиграцията, отчуждението в семейството, пътуванията. Ще видите, че при срещите с непознати, често откриваме хора със сходни съдби.

Ще станете свидетели на обрат в семейните отношения когато настъпи загубата на най-близкия човек.

„Транзит“ е разказ, описание, снимка на времето, в което живеем, но и пътуване към себе си, преоткриване на дома, който сме напуснали и към който се завръщаме.

Постановката се реализира с подкрепата на програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“ и Драматичен театър „Рачо Стоянов“.

Участват актьорите от габровската трупа Силвия Боева и Любен Попов, младите дебютанти Християна Йотова, Елена Замяркова, Божидар Георгиев, Стела Стоянова и Найден Банчевски.

Сценографията е поверена на Славка Георгиева, художник на картините е Иванка Димитрова, а дизайна на плаката изработи Христо Георгиев, които са част от екипа по проекта.

Автор на музиката отново е известният театрален композитор Ян Руменин.

С „Транзит“ младата авторка и актриса Валерия Минева дебютира като режисьор. Освен спечеления проект към Национален фонд „Култура“, текстът ѝ е отличен в конкурса на Театър „София“ за съвременна българска пиеса.

Билети може да закупите на касата на театъра и всички каси ИзиПей/EasyPay.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар