Новини|01.04.2019 9:59

Севлиево даде своя принос в борбата с климатичните промени

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево се включи в международната инициатива „Часът на Земята 2019 г“. На 30 март от 20:30 часа до 21:30 часа светлините на сградата на Общината бяха загасени, като знак на съпричастност към проблемите с климатичните промени.

„Часът на Земята“ е световна кампания на международната природозащитна организация WWF. Тя има за цел да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. За първи път инициативата се провежда през 2007 г. в Австралия.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

През последните години „Часът на земята“ стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Часът на Земята обаче е много повече от един час на тъмно. Той е символ на това колко много може да постигне всеки от нас в името на природата, припомни кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар