Пример за безчовечност: Простреляха бременна кошута край Гъбене!

Снимката е илюстративна

Простреляна бременна кошута е била намерена в района на габровското село Гъбене, информират от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово. Животното е било открито по време на редовно дежурство от служители на СЦДП – Габрово.

Кошутата е била простреляна в задния ляв крак. По време на нощен обход в района на габровското село Гъбене те забелязали голямо кърваво петно върху асфалта в края на селото.

Служителите последвали кървавата диря и открили простреляното животно да лежи живо в безпомощно състояние в крайпътната канавка.

Последвало незабавно подаване на сигнал на спешния телефон 112. В отговор им било съобщено, че на сутринта мястото ще бъде посетено от оперативно-следствена група.

Служителите на предприятието останали до простреляното животно през цялата нощ, за да запазят непокътнато мястото на инцидента до идване на органите на МВР. Към тях се присъединил и председателят на ЛРД – Гъбене.

Около 8.30 ч. сутринта на 18 март, заедно с оперативно-следствената група, пристигнали и двама ветеринарни лекари. Те евтаназирали тежко ранената кошута, а при огледа на трупа установили, че тя била бременна.

На мястото бил извършен оглед, започнато е полицейско дознание.

По-рано в нощта на инцидента, в землището на с. Гъбене, обхождайки района, служителите на СЦДП – Габрово са попаднали на бракониери, които са се опитвали да ловуват на фар, последвало е преследване, при което бракониерите са успели да избягат.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

20 коментара

 • От кога кошутите имат рога? Снимката не е коректна.

 • Много необразовани хора взеха да публикуват статии

 • Някой хора не могат да четат.Пише,че снимката е илюстративна.

 • Рогата или правописните грешки са ви проблем…

 • АЗ ПЪК НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО Е ЕВТАНАЗИРАНА ВЕДНАГА, КОГАТО ПРОСТРЕЛВАНЕТО Е БИЛО В КРАКА??? БИЛА Е В БЕЗПОМОЩНО СЪСТОЯНИЕ, ЗАЩОТО НЕ Е МОГЛА ДА ХОДИ, НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА Я ЕВТАНАЗИРАТ БЕЗ ДА Й СЕ НАПРАВИ ПРЕГЛЕД НА ЦЯЛОСТНОТО Й СЪСТЯНИЕ!!!!!!!!!!!!!

  • МНОГО МИ Е ЖАЛ ЗА КОШУТАТА! ТОВА, КОЕТО СА НАПРАВИЛИ ТЕЗИ ТЪПИ ВЕТЕРИНАРИ, Е ГОЛЯМ ГРЯХ!ЗАЩО НЕ СА ОПЕРИРАЛИ ЖИВОТНОТО И ДА СА ГО СПАСИЛИ? ИЗГЛЕЖДА ТРЯБВА НЯКОЙ ЛЕКАР ДА ПОСТЪПИ ТАКА С ТЕХНИТЕ МАЙКИ- КАТО ПАДНАТ ЗИМАТА НА ЛЕДА И СИ СЧУПЯТ КРАК, ДА БЪДАТ ЕВТАНАЗИРАНИ!ГООСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО, БОКЛУЦИ НЕКАДЪРНИ!

 • Ако бракониерите се измъкнат,това ще означава,че тази държава,трябва да се закрие и да се приготвят много бесилки.

 • Жалки безсърдечни създания,какво удоволствие би изпитал някой да гърми по бременно животно …
  Каквато държавата,такова и обществото !
  Това не са хора,това са бурени на обществото …

 • Моля,не публикувайте илюстративни снимки, тъй като са подвеждащи.

 • Истинските мъже знаят силата си и се държат като такива-помагат на по-слабите от тях! Само „мъже“ с комплекси стрелят от разстояние по беззащитно ,нищо неподозиращо животно,това не е лов,а убийство! Ловци са гепардите,лъвовете,тигрите,котките,и т.н.!Докато дават оръжие на прости,невежи,бездушни комплексари наричащи себе си „ловци“,животът в българските гори ще изчезне,но такива стрелят и в селата ,и в градовете от терасите си по бездомничетата,опасни са и за обществото! А в този случай- убиеца вика-дръжте убиеца! Кога най-сетне и българската Темида ще удари с юмрук в масата и ще раздаде истинско правосъдие,за да имаме с какво да се гордеем и ние,а не да се срамуваме пред цивилизованият свят!

 • Същия въпрос задавам и аз.На сутринта дошли,а после евтаназия….,а не можешели,да се реагира бързо????
  А,бракониерите избягали….Ей,Богу,защо е така,кой ще ни каже???

 • Снимката не е реална четете а не спете
  Самото деяние е трудно да разбиране !!!!!

 • Господа проверяващи елате с.Драгановци да видите за какво става дума–тук ловната дружинка не знае цената на месата защото в магазин месарски не влиза разбирате ли!!

 • Нека Господ да ги съди!

 • Дано се отровят и в ада да горят и добро да не видят.. Комплексари нещастници не знаещи цената на живота.. Всеки един убит ловец е празник за мен.. Дано има повече такива случай.. На умрели изроди

 • Хората по горе казват имена и места.. Защо се бездейства и докога прокурорите няма да си вършат работата..полицията може и да ги хване.. Но като си платят в съда.. Какво правим.. Идва поредната черна новина за убито животно.. ДОКОГА ще се бездейства.. Убийци, съдии и търговци на смърт.. И добро да не видете

 • 3 въпроса.. 1.защо са чакали цяла нощ.. Тия лекари за какво са.. Има спешен случай.. Трябва да са там.. Или ги е мързяло да си помръднат задниците вечерта.. Тогава защо взимат заплати… 2.защо не са я лекували..ами убили.. Бил е засегнат крака.. 3.България е едно село и всичко се знае.. Ако работят бързо и качествено от полицията.. Вече да си ги хванали.. Село е там и всичко се знае.. Няма да коментирам съда.. Там е плачевно.. Но всички, които могли да я спасят и да не я убият и прикриват извършителите ще си плащат.. Дано господ ги накаже и то мн.лошо..

 • пичове ужасно на за кошутата наистина но на снимката лежи белоопашат МЪЖКИ ЕЛЕН разпространен в Америките. Габровци американски елени ли си развъждат, че и заплождат – в крак с времето)))))
  шегата на страна малко несериозно да пляснеш първата снимка от интернет някак трудно да повярваш на написаното под нея. но по добре от слон или нещо подобно разбира се.

 • пичове ужасно на за кошутата наистина но на снимката лежи белоопашат МЪЖКИ ЕЛЕН разпространен в Америките. Габровци американски елени ли си развъждат, че и заплождат – в крак с времето)))))
  шегата на страна малко несериозно да пляснеш първата снимка от интернет някак трудно да повярваш на написаното под нея. но по добре от слон или нещо подобно разбира се….

Напиши коментар