Крими, Новини|19.03.2019 11:51

Разбиха домашна оранжерия за марихуана, скрита в къща на Боженци

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Домашна оранжерия за производство на марихуана разкриха криминалистите в Габрово. Намерени са и иззети около 200 саксии канабис, както и огнестрелно оръжие, боеприпаси, оптически прицел и заглушител за него, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Акцията на габровската полиция била реализирана в петък. Тогава в резултат на проведени оперативно – издирвателни мероприятия местните криминалисти извършили проверка в наследствената къща на 46-годишен мъж от София, намираща се в село Боженци край Габрово.

При претърсването на имота полицаите се натъкнали на изсушени растения, от рода на конопа. Открито било и помещение за отглеждане на марихуана, оборудвано с нагревателни лампи, система за контрол на температурата, изградени поливни системи, влагомери, вентилация, филтри и други.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Открити били около 200 наркорастения, които били с прерязани стъбла. Иззети били общо 1256 грама суха растителна маса, която при извършения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество марихуана.

При извършените процесуално – следствени действия криминалистите открили и иззели още самоделно огнестрелно оръжие с нарезна цев 22 калибър, 5,6 мм, с монтиран на него оптически прицел и заглушител, както и 98 патрона за същия калибър.

По случая са образувани 2 досъдебни производства. Районната прокуратура в Габрово е уведомена за престъпленията.

Спрямо 46-годишния софиянец е била наложена мярка полицейско задържане за срок до 24 часа по редна на Закона за МВР.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Преди години тази дейност се наричала земеделие и хората са си плащали данъците. Легализирайте я пак, за да види слънце този коноп. Рудолф Дизел си е карал колата с олио от коноп.

Напиши коментар