Свържи се с нас

Новини

Как преминава един урок в развиващи детски центрове SmartyKids?

*Публикация съгласно договор* И защо е важно редуването на различни дейности?

Детски център по ментална аритметика SmartyKids в Габрово можете да откриете на ул. ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6

Как преминава един урок в развиващи детски центрове SmartyKids и защо е важно редуването на различни дейности?

В тази статия ще Ви разкажем за нашите допълнителни занимания! Защо децата, които се обучават в центровете SmartyKids в страната, сред които и в Габрово, рисуват, танцуват и как се развиват, докато се забавляват? Ще обясним подробно за всяка една активност – какво, кога и защо, и ще опровергаем вярването, че децата трябва непрекъснато, само и единствено да решават задачи по време на цялото занимание.


Както много пъти сме споменавали, центровете използват специално разработена авторска методика с адаптирана геймификция. Всеки урок в SmartyKids има сюжет, който следва сценария на конкретното ниво. Това е сугестопедичен подход, който държи интереса на децата активен.
Много от нас са се сблъсквали с „Вече не искам да ходя“. При децата поддържането на интерес и любопитство е основен фактор за дългосрочна ангажираност към дадено занимание.

Всеки урок по ментална аритметика има стандарт, който включва тренировъчни дейности, свързани с комплексното развитие на детския мозък.


Ето и стъпките, които следваме при провеждането на уроците в детски центрове по ментална аритметика SmartyKids:

– Винаги започваме с приветствие в групата и разпускаща загрявка, която постепенно ни насочва към учебния процес.
– След това загряваме с определени упражнения на сметалото.
– Продължаваме с решаване на примери на абакуса – за затвърждаване на знанията до момента. Засичаме време за решаване и колко правилно решени примера има всяко дете. В този период децата са концентрирани и тихи. Стараят се да пазят тишина, развиват скорост на решаване.
Възможно е да им се пусне тиха музика или да им се чете приказка, с цел по-интензивна концентрация или релаксация на мозъка. Слушането на приказка (приказкотерапия), докато решават задачи, кара целия мозък да пулсира: дясното полукълбо си визуализира героите и ситуациите, т.е. развиваме въображение, а лявото полукълбо – мисли и смята на абакуса.
– След смятането на задачи е необходима смяна на дейността – преминаваме от активна работа на лявото полукълбо към работа за дясното, т.е. творческа задача, чрез която намаляваме стреса и напрежението.


Творческите дейности в детски центрове SmartyKids са свързани с рисуване с две ръце и оцветяване на мандали (които развиват естетическо мислене и успокояват нервната система).

Също така и кратки творчески работилници, които развиват фината моторика; пъзели, танграми и ребуси, които развиват пространствено виждане, необходими за творческото мислене (примери ще откриете в края на статията).

Работим с флаш карти (които развиват фотографска памет и скорост на възприятията) и таблица Шулте (за концентрация и внимание).

След тази творческа пауза, отново се прехвърляме на лявото полукълбо.


Всеки урок завършва с ментално смятане. То е като „черешката на тортата“ – обединява всички предходни дейности в едно. По време на тази последна фаза развиваме висшите психични функции комплексно – памет, концентрация, въображение, мислене и реч.


Менталното смятане на висока скорост, или с голям обем числа, или с рецитиране на стихотворение, развива интензивно и на големи обороти цялостно мозъка на детето.

Именно за усвояване на менталното смятане и надграждането му е необходима ежедневна работа по 10-15 минути у дома на онлайн тренажора, до който има достъп всеки ученик на SmartyKids ментална аритметика.

Това е единственото, което изискваме от нашите Смарти-родители – да отделят 15 мин. на ден на детето си да тренира ментално смятане или да решава примери от учебните материали.

Изпълнението на това „условие“ в дългосрочен план гарантира успешното развитие на детето (не само в менталната аритметика, но и изобщо в живота). То е във вашите ръце.

Всеки Смарти-родител, който е последвал препоръките ни, е видял комплексно развитие в детето си.

И, разбира се, най-ключовият фактор за успеха на детето, посещаващо нашите центрове по ментална аритметика, е личната му мотивация. Самото то да иска да идва с желание и любопитство в SmartyKids!

Ако и Вие желаете да се присъедините към семейството на SmartyKids, регистрирайте се за безплатен ШОУ УРОК на телефон: +359 897 970 400, през официалната форма в сайта, или чрез лично съобщение във фейсбук страницата.

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица