Свържи се с нас

Новини

Програма за Националния празник на България 3 март

снимка: Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“

Националният празник на Република България – 3 март и 141 години от Освобождението на Република България ще бъдат тържествено отбелязан в Габрово и на връх Шипка.

Програмата за тържествата ще започне на 2 март в Спортна зала „Орловец“ в Габрово, където от 18.00 ч. ще се състои концертът на ДФА „Габровче“ и рок групата „Епизод“. Цена на билета за събитието е 2 лева.

Националният празник на Република България – 3 март ще започне в 08.30 часа на Братска могила до храм „Успение на Света Богородица“, където свещеници ще отслужат Панихида в памет на загиналите за Освобождението.

Половин час по-късно, около 09.00 ч., пред сградата на Община Габрово на пл. Възраждане тържествено ще бъде извършено издигането на националното знаме на България.

Тържественият митинг на площада под връх Шипка ще тръгне в 11.00 ч. Поклонението и поднасянето на венци и цветя пред Паметника на Свободата е определено за 12.30 ч.

снимка: Община Габрово, Архив

Превозът на гражданите от пл. „Възраждане” в Габрово за връх Шипка на 3 март ще започне от 08.00 ч. Курсовете на автобусите в обратна посока ще бъдат в 13.30 ч., като цената на билета в двете посоки е 5 лева.

Във връзка с провеждането на честванията, посветени на 141 години от Освобождението на Република България, Община Габрово уведомява всички граждани и гости, които искат да посетят връх Шипка, че ще бъдат наложени ограничения и организация на движението.

Главен път I-5 / Е-85, Габрово – връх Шипка – Казанлък и обратно ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 20:00 часа на 02.03.2019г. до 18:00 часа на 03.03.2019г.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За гостите на тържествата движението от север, от страна на Габрово, ще се организира по следния начин:

– От 05:30 ч. до 13:00 ч. на 3 март 2019 г. еднопосочно движение на автомобили от гр. Габрово към връх Шипка. Паркирането на автомобилите ще става по разпореждане на полицейските екипи.
– От 13:00 ч. до около 18:00 ч. на 3 март 2019 г. еднопосочно движение на автомобили от връх Шипка към гр. Габрово.

Транзитното преминаване на автомобили в горепосочения период ще се извършва през Прохода на републиката „Хаинбоаз“.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

5 Comments

 1. Цурко ВиллаГея

  01.03.2019 at 14:06

  На Трети Март пускам специална промоция за турските тираджии – освободители, прадедите на които ни вкараха във Великата отоманска Кочина!!!
  Питайте МонкатА Праси и Плевню Алиев!!!!

 2. Инфо

  01.03.2019 at 18:30

  Транзитно преминаващите, могат да ползват тунела под Шипка, който е готов и отворен за движение още през 2017-та година, както излъга Свинята Павлова:

  През лятото на 2017 година тунелът под Шипка ще бъде готов

  05.07.2016

  През лятото на 2017 година тунелът под Шипка ще бъде готов. Това каза при посещението си на строителните обекти, свързани с реализацията на това съоръжение министър Лиляна Павлова. Тя се запозна с работата по обходния път на Габрово, по който ще преминават превозните средства, за да стигнат до тунела.

  Грух

 3. Име (задължително)

  01.03.2019 at 23:25

  $ 50 млрд, изтребители от пето поколение, зенитни системи, подводници, хеликоптери…

  И като се замислиш, че всичко това отива на вятъра в момента в който Русия и Германия се разберат къде точно ще минава бъдещата им обща граница 🙂

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Любка Тинчева е новият директор на НМО – Габрово

Любка Тинчева е новият директор на Националния музей на образованието в Габрово. Тя е назначена на длъжността със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, считано от 19 август.

Досегашният директор Мая Карагьозова е освободена поради навършване на пенсионна възраст.

Любка Тинчева. Снимка: НМО – Габрово

Любка Тинчева е най-дългогодишният специалист в музейната институция. От откриването на експозицията през 1986 година досега Тинчева е работила като екскурзовод, уредник, главен уредник, ръководител отдел „Информационно осигуряване, комуникация и мултимедийно студио“.

Завършила е Немската езикова гимназия в Ловеч, Института по международен туризъм във Варна и Великотърновския университет – специалност Български и немски език.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да направим, ако намерим изгубена вещ или лични документи?

Вашите права и задължения, когато намерите изгубена вещ или български документ за самоличност.

Когато намерите изгубена или забравена чужда вещ, Вие не можете да станете неин собственик. Единствено общината или държавата в някои случаи могат да станат собственици на намерени вещи, но ако бъдат изпълнени определени условия.

Според българското законодателство, основно задължение на всеки, който намери чужда вещ, е да съобщи за нея на собственика, на властта или на този, който я е изгубил в продължение на една седмица.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Ако собственикът не може да бъде открит, или не е известен, тогава вещта трябва да бъде предадена в служба „Общинска собственост“ към съответната община. От практическа гледна точка е прието, че предаването на намерената вещ може да се осъществи и в съответното полицейско управление или кметството.

Важно е да се знае, че за неспазване на това задължени в посочения от законодателя 7-дневен срок, е предвидена глоба от 100 лв до 300 лв. Обществените места като летища, метростанции, автобусни и ЖП гари и др. имат собствен ред за предаване на намерени вещи, както и за тяхното съхранение и поискване.

Особеност е, че вещите, изгубени на тези места се смятат за забравени и ако не предадете такава вещ, можете да бъдете обвинен в кражба.

При намиране на изгубен или откраднат български личен документ, Вие сте длъжни да се явите в най-близкото звено БДС при СДВР, ОДМВР или РУ към тях или в дипломатическо или консулско представителство на Република България в чужбина, за да го представите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Млад моторист без книжка се натресе в кола на кръстовище

Млад моторист без книжка се натресе в кола на кръстовище. Инцидентът е станал вчера, 19 август, около 17.15 часа на едно от кръстовищата в Севлиево.

При извършване на предприета маневра за изпреварване, мотоциклетът, който в последствие се оказало, че не притежава книжка, се ударил в предната лява част на движещия се пред него лек автомобил, управляван от 65-годишен севлиевец.

На участниците в пътнотранспортното произшествие била извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, която била отрицателна и при двамата водачи.

Снимката е илюстративна

От извършени справки в информационните масиви на МВР било установено, че 20-годишният моторист от село Богатово не притежавал свидетелство за управление на моторното превозно средство, а управляваният от него мотоциклет не бил регистриран по надлежния ред.

На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е започнато бързо производство под надзора на прокуратурата в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица