Новини|22.02.2019 12:23

Инфо среща „ТЯ в …“ тази неделя в Габрово

Информационна среща „ТЯ в Габрово“ на 24 февруари

През юни 2018г. три момичета, обединени в организацията Академия „Екатерина Каравелова“ в Пловдив решават да започнат да организират събитие, което дава възможност на момичета и жени, с различни истории и в различни професионални сфери, да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Дават на събитието името „ТЯ в Пловдив“, с цел да покажат жените, които всеки ден правят невероятни неща в техния град, но не са известни на широката общественост.

Първото издание на „ТЯ в Пловдив“ е на 28 юни и се провежда в условия на жълт код за опасно време, но това не спира близо 40 жени да го посетят. Месец след месец събитието бързо се превръща във феномен в културния живот на града и заведението Отсреща, в което се провежда, едва побира желаещите да чуят историите на жените на живо.

От Варна се свързват с екипа на Академия „Екатерина Каравелова“ и не след дълго е дадено началото и на „ТЯ във Варна“ в The Social Teahouse. Успехът на формата се повтаря и във Варна.

Защо този успех? Събитията „ТЯ в Пловдив“ и „ТЯ във Варна“ се превръщат в нещо много повече от едно социално събитие. Сформират се женски общности, където всяко момиче и жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

По покана на Маргарита Спасова от Форум за глокална промяна – Forum for Glocal Change, Марина от Академия „Екатерина Каравелова“ ще разкаже на 24 февруари от 11.00 ч. в Дома на хумора и сатирата за социалния формат „ТЯ в …“ и как той може да бъде организиран и в Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • КмИтицата ще дойде ли разкаже от собствен опит как се израства кадрово?Или този разказ ще бъде по едни платени канали за възрастни?Кой ги финансира тия безмислици???

  • Ами как? От креват на креват, с много охкане и пъшкане градиш кариера. Ей на, и Деса Плевнювата колко ги смени, докато намери богат ебач с имение в Халкидики.

Напиши коментар