Култура, Новини|19.02.2019 9:37

„Техническа проверка“ с приятели в Галерия „Видима“

Ангел Иванов

Галерия “Видима“ кани на представянето на дебютната книга на Ангел Иванов – „Техническа проверка“. Книгата е сборник с избрани разкази. Събитието ще се състои в сряда, 20 февруари, в 17:30 ч. в севлиевската галерия.

В своеобразната литературна вечер с по няколко думи за книгата и автора ще участват още управителят на галерията Сава Христов и пътешественикът и пътеписец Ивайло Дончев.

Всъщност тримата с Ангел Иванов, години по-късно, отново ще четат свои неща пред публика, в спомен на импровизирания литературен клуб от ранното им студентство. Сава ще чете свои стихотворения, а Ивайло – свой разказ и ревю на сборника “Техническа проверка“. Ангел, разбира се, ще прочете няколко текста от него. Вероятно ще се чуят и стихотворения на четвъртия от студентската литературна група отпреди години – Петър Георгиев, който живее и работи в Германия и не може да присъства физически.

Ангел Иванов определя дебютната си книга като събрани “Истории за пътя към Пътя, или за крачещия между физическото и духовното човек“. А един от най-четените, продавани, популярни и обичани съвременни български писатели и майстор на късия разказ Деян Енев споделя за сборника „Техническа проверка“:

„В тези близо 50 разказа Ангел Иванов показва изумителна способност да гледа и да вижда, да слуша и да чува, да говори с точните думи или да мълчи. Той не се прави на голям писател, който ще слиса изведнъж всички; той е пуснал житейската река да тече през младата му душа и просто ни показва находките си. Затова и неговите разкази не робуват на клишета, те черпят сокове и от пътеписа, и от репортажа, и от импресията, и от миниатюрата. Това е може би най-силният разказвачески дебют, който съм чел през последните години.“

Входът за представянето е свободен, а гостите ще имат възможност да си закупят на място книгата “Техническа проверка“.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар