Крими, Новини|11.02.2019 16:35

Съдът върна обвинителния акт за убийството на съпрузите от Богданчовци

снимка: Пресцентър Апелативна прокуратура – Велико Търново, Архив

Габровският окръжен съд върна на прокуратурата обвинителния акт на двамата мъже, обвинени в убийството на възрастно семейство в село Богданчовци. Двойното убийство потресе страната през лятото на 2017 г.

В разпоредително заседание, проведено днес (11 февруари), състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, прекрати съдебното производство по наказателното дело от общ характер и върна делото на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени отстраними нарушения на процесуалните правила при изготвяне на обвинителния акт.

Делото е образувано по обвинение на Габровската окръжна прокуратура против В.И. от Велико Търново и Л.П. от София. Повдигнатите на двамата подсъдими обвинения са за това, че в съучастие – В.И. като подбудител и помагач, а Л.П. като извършител, на 11 август 2017 г., чрез използване на огнестрелно оръжие, предумишлено умъртвили мъж и жена, живущи в габровското село Богданчовци.

Двамата са обвинени и в това, че в съучастие – В.И. като подбудител и помагач, а Л.П. като извършител, на горепосочената дата, запалили полумасивна двуетажна жилищна сграда в с. Богданчовци и намиращи се в нея движими вещи.

Подсъдимите са обвинени и за държане без надлежно разрешение на боеприпаси за огнестрелни оръжия.

Констатирайки, че при изготвяне на обвинителния акт са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, ограничаващи правото на защита на подсъдимите, на основание чл.249 ал.4 т.1 пр.І във вр. с чл.248 ал.5 т.1 от НК, съдът прекрати съдебното производство и върна делото на прокурора за отстраняване на нарушенията.

Същевременно, съдебният състав потвърди взетите по отношение двамата подсъдими мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 7-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар