Габрово отпразнува Китайската нова година (снимки)

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Невена Петкова, началникът на РУО – Габрово, директорите на институт „Конфуции“ в София, представители на Община Габрово и ученици отпразнуваха с емоционално тържество Китайската нова година в Природоматематическата гимназия в Габрово.

Директорът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Цветана Кюмюрджиева разказа как преди пет години се е зародила идеята за изучаване на китайски в гимназията от едно прекрасно и слънчево тържество, където е присъствала.

снимка: Областна администрация – Габрово

Директорите на институт „Конфуции“, които командироват преподаватели вече 4-та година в Габрово, благодариха на всички ученици, проявили голям интерес не само към езика, но и към културата на Китай.

„Всички виждате икономическото развитие на страната, затова изучаването на китайски език дава много добра перспектива“ – сподели директорът на института от българска страна госпожа Колева и пожела на всички да се наслаждават на обучението си.

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител също поздрави учениците и колектива на гимназията и благодари на Цветана Кюмюрджиева за усилията, които полага това място да е различно, привлекателно и да бъде сред най-добрите в страната.

Най-голямото събитие за китайците е настъпването на Новата година, затова участниците в тържеството поздравиха цялата училищна общност с изпълнения на стихове, песни и танци, като не пропуснаха да изпълнят и „Една българска роза“, както и да поканят гостите на право хоро.

снимка: Областна администрация – Габрово

А за финал всички опитаха традиционни китайски ястия, приготвени лично от преподавателката по китайски език Мая.

Институт Конфуций – София е образователен и културен център към СУ “Св. Климент Охридски”, чиято основна дейност е свързана с преподаването на китайския език и разширяване познанията на хората от различните страни за китайския език и култура, развитие на приятелските отношения и разгръщане на международния обмен и сътрудничество между Китай и държавите по света в областта на образованието, науката, културата, икономиката и други сфери.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

  • Аз празувам саму Гейската нова Гадина на Св.Сорос Грантоносец!!!

  • Само да попитам: и китайската нова година ли се посрещна с един ден по-рано с Габрово???

  • Ами да! Много е льошо цените да са 30% по-високи отколкото в Киев, а заплатите само 50% по-високи…
    Друго си е в сталБилната и процъфтяваща еврогейска колония Балкански Герберистан, където цените на храните са същите като в Еврогейския или по-високи, а заплатите 5 пъти по-ниски.

Напиши коментар