Новини, Политика|03.02.2019 10:17

Областна администрация – Габрово навърши 20 години

снимка: Областна администрация – Габрово

Областна администрация – Габрово отбеляза 20 години от своето създаване. По този повод Областният управител Невена Петкова покани своите колеги, заемали преди нея поста в годините досега.

снимка: Областна администрация – Габрово

Празникът се проведе в заседателната зала в сградата на администрацията, където всеки един от габровските губернатори получи приз за благодарност за работата си през годините по градежа и утвърждаване авторитета на институцията.

снимка: Областна администрация – Габрово

Състоя среща и с екипа на администрацията, а след нея всички увенчаха празника, като си направиха обща снимка пред сградата на Областна администрация – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

С Указ № 1на Президента на РБългария от 5 януари 1999 г. се утвърждават границите на област Габрово, в която се включват общините Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна. За административен център на областта е определен град Габрово.

Малко след това с Решение № 45 на Министерски съвет от 01.02.1999 г. е назначен и първият Областен управител на област с административен център Габрово Илиян Обретенов. След него областните управители ръководили институцията са Лиляна Хранова – Петкова, Цветан Нанов, Светлозар Тодоров, Мариян Костадинов, Николай Григоров, Николай Сираков, Иванка Баева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар