Новини|09.01.2019 9:00

Слънчево, но студено е времето в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в Габрово е ясно и слънчево. Температурата на въздуха е минус 6 градуса, а влажността – 88%.

Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения. На прохода Шипка температурата е минус 11 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 60 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен, снежната покривка там е около 70-80 см., температурата е минус 8 градуса. Днес ще работят само малките писти.

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. С приближаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Днес ще бъде предимно облачно, преди пладне в Западна България ще завали слаб сняг. По-късно след обяд ще се усили и ще обхване и централните части на страната, докато в крайните южни райони снегът ще преминава в дъжд.

Вечерта ще завали и в Източна България – предимно дъжд, в Лудогорието и Добруджа – дъжд и мокър сняг. В районите, в които има снежна покривка и валежът е от дъжд, ще има условия за заледявания.

Ще духа южен вятър, в западните райони ще е слаб, в централните, източните и северно от планините – умерен до силен. С него дневните температури ще се повишат, а през нощта срещу четвъртък в Източна България затоплянето ще продължи. Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°.

Над планините ще е облачно. От запад преди обяд ще започнат слаби валежи от сняг, които след обяд ще се усилват, вечерта и през нощта срещу четвъртък ще достигнат и планините в Източна България.

Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд ще е силен в планините в източната половина на страната бурен, вечерта и през нощта срещу четвъртък ще се усили. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около минус 2°, на 2 000 метра – около минус 7°.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар