Новини|07.01.2019 15:46

Ново кръгово кръстовище на входа на Габрово

Визуализация: Google Street View

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за избор на изпълнители и строителен надзор при реконструкцията и изграждането на кръгово кръстовище на входа на Габрово, идвайки откъм Велико Търново.

Кръговото ще замени съществуващото четириклонно кръстовище на улица „Орловска“, която съвпада с първокласния път I-5 в град Габрово и улиците „Търновско шосе“, „Лазурна“ и бул. „Бойката“, информираха от пресцентъра на АПИ.

С построяването на ново кръгово кръстовище ще се улесни трафикът на входа на областния град и ще се повиши безопасността на движение в района.

Проектът се финансира от бюджета на АПИ. Индикативната стойност за изпълнението на строително-монтажните работи е 1 482 767.50 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 160 дни.

Реконструкцията предвижда полагане на нова асфалтова настилка, предпазни ограждения и пътна маркировка. Ще се възстанови отводняването на платното.

Ще бъдат обновени тротоарите, борюдюрите и прилежащите зелени площи. Кръговото кръстовище ще бъде с ново енергоефективно осветление.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Срам ме е от остроумията на горните драскачи.Какво трябва да се случи,че да бъдат доволни от нещо? Сигурен съм,че в живота си не са създали нищо смислено. Тяхна привилегия е да мърморят,да критикуват и да говорят глупости.Прости им Боже…

Напиши коментар