Новини|03.01.2019 10:45

Габрово сред градовете с поскъпнала вода

снимка: ВиК – Габрово, Архив

Клиентите на „ВиК“ – Габрово ще плащат по-висока крайна цена на водата, считано от 1 януари 2019 г. Новата стойност за услугата доставяне на вода на потребителите е 2,540 лева, с вкл.ДДС, за кубик. Увеличението на цената бе публикувано на официална страница на габровското ВиК.

Новите цени станаха известни след провело се закрито заседание на Комисията на енергийно и водно регулиране в специализиран състав „ВиК“, на което бе прието окончателното решение за изменение на цени на ВиК услугите за тази година година.


В съответствие с действащата законова и подзаконова уредба, в края на всяка календарна година Комисията е нормативно задължена да актуализира утвърдените с 5 -годишните бизнес планове на ВиК дружествата цени на услуги за всяка следваща година.

Досега Комисията е одобрила с отделни процедури бизнес плановете на общо 27 ВиК дружества в цялата страна.

Съгласно нормативните изисквания, актуализацията на цените се извършва на основата на одобрената с бизнес плановете цена на услугите за 2019 г., с отчитане на размера на натрупана инфлация и прилагане на индивидуален коефициент за ефективност за всяко едно дружество.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар