Новини, Политика|21.12.2018 16:19

Габрово ще има информационна система за градския транспорт

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова подписа днес договора за изпълнение на информационно-комуникационните технологии, които ще модернизират градския транспорт в Габрово. Новината разпространиха от местната общинска администрация.

Изпълнител на договора е компанията Сименс Мобилити ЕООД, избрана с открита процедура по ЗОП, в рамките на проекта за развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

снимка: Община Габрово

Договорът от страна на Сименс Мобилити ЕООД подписаха управителите на компанията Михаил Маргаритов и Милена Момерин.

След изпълнението на ангажиментите по договора, градският транспорт на Габрово ще разполага с електронни информационни табла на 104 автобусни спирки, с бордови компютри във всички автобуси на обществения градски транспорт и с диспечерски център за неговото управление.

Гражданите ще могат в реално време да узнават след колко време ще пристигне автобуса, както и да правят това през мобилна он-лайн платформа. Системата ще позволи реален контрол върху изпълнение на линиите, като ясно отчита и алармира за закъснение или избързване на автобуса, и ще може да генерира маршрут от точка до точка – функция особено полезна за гостите на града.

Стойността на договора за изпълнение на информационно-комуникационните технологии в градския транспорт в Габрово е 1 млн. и 222 хил. лв. с ДДС. Според зам.-кмета инж. Климент Кунев този договор, заедно с другия – за доставката на новите автобуси, са най-важните в целия проект за развитие на устойчив градски транспорт.

снимка: Община Габрово

„Щастлива съм, че в рамките на европейски проект, подписваме договор с толкова добри изпълнители. Убедена съм, че с подобни решения във времето ще намаляваме икономическите и социалните различия, и системите, които виждаме, когато пътуваме в чужбина, ще бъдат част и от нашия ежедневен живот“, каза Таня Христова след подписването на договора.

„Направлението на интелигентните системи за управление на трафика е едно от водещите за компанията“, уточниха представителите на Сименс Мобилити и пожелаха на Габрово този договор да е първата стъпка в интелигентното управление на градския транспорт в града.

Точно преди месец кметът на Габрово подписа договора за доставка на първите 3 броя нови 12 метрови екологични автобуси за градския транспорт, които ще бъдат в Габрово през месец май следващата година, припомнят още от общинската администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Защо не видях краен срок за поставяне на таблата? Отново всичко ще е за изборите … и след тях. Ромите знаят за кого да гласуват (ако не искат да си ходят).

  • Какви милиони, какви табели и модерни информационни системи! Днес се разходих из града – ужасно мръсно, главната улица с локви и мръсна вода/камари сняг стоят и се топят, вместо да бъдат разчистени/, автобусът, в който се возих е от соца, мръсен, миризлив! Изобщо на връх Коледа една отчайваща картина на любимия ми град Габрово!

  • Напишете краен срок на проекта.
    Автобусите НОВИ??? или „нови за Габрово“.
    Не са ли от София, не предадени от тях за скраб ???

Напиши коментар