Новини, Политика|21.12.2018 10:07

Училищата са освободени от такса битови отпадъци

снимка: СУ „Райчо Каролев“ – Габрово, Архив

Общинските и държавни училища на територията на община Габрово отново са освободени на 100% от такса битови отпадъци, включително и Центъра за специална образователна подкрепа (бивше помощно училище „Николай Палаузов“).

Това решение взеха общинските съветници на Габрово по време на редовното заседание на Общинския съвет.

Техническият университет в Габрово е освободен от заплащане на таксата на 50% от дължимата сума. Освободените средства ще се разходват целево след съгласуване с общинската администрация.

Местният парламент подкрепи още предложението в бюджета на община Габрово за 2019 г. да бъдат заложени финансови средства в размер на 100 хиляди лв. за подпомагане на терминално болни пациенти, настанени в „Регионален Хоспис“ ЕООД – гр. Дряново, които отговарят на правилата за ползването на услугите на хосписа с финансовата подкрепа на Община Габрово.

През 2018 г. бяха предвидени 80 хиляди лв. въз основа на среден брой пациенти – 8 човека. Пред годината се наложи на няколко пъти да се увеличи субсидията за хосписа, тъй като средно месечния брой на настанените пациенти се промени на 12 човека, поради увеличения капацитет на услугата през септември тази година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар