Култура, Новини|20.12.2018 14:03

За едно завръщане в училището на ВасилиадиПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово е особено училище. За тези, които минават през класните му стаи, то е не само място, където да получат образованието си, а и дом, в който оставят частица от младостта и сърцето си. И често се завръщат, за да ги търсят.


Това направи и инж. Радослав Първанов, чийто шеметен път нагоре тръгна точно от тук, от училището на Василиади. Техник и творец – това е най-кратката характеристика на момчето, покорило света със своя проект „Аз съм българка“.


В прекрасни снимки той успява да улови не само красотата и силата на българката, но и вълшебството на родината, съчетала в себе си невероятни природни феномени и паметници от миналото, които носят спомена за българския дух.


На 18 декември в навечерието на патронния празник на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, Радослав Първанов се завърна отново в своето училище, за да открие експозицията си, дарена на училището. На скромна церемония той беше посрещнат с хляб и сол и сряза символично лента.


С много вълнение Радослав се обърна към учениците и преподавателите:“Днес открих една необикновена експозиция. Дарих от своето изкуство на любимото училище, защото заветите на Дарителя Д-р Василиади, трябва да бъдат продължени от нас! Защото никога не бива да забравяме откъде тръгва нашият житейски път! Защото учителят е по-ценен от най-скъпия приятел!“


Фотосите на младия творец стават постоянна изложба, за да радват василиадиевци с красотата си и да възпитават в дух на уважение към родното.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар