Любопитно, Новини|10.12.2018 15:50

„Изплети топлина“ 2018 приключи топло и успешно за Габрово

снимка: Община Габрово

65 шапки, 45 шала, 166 чифта терлици, 11 чифта ръкавици, 34 чифта чорапи, 17 бебешки артикула и една жилетка – така изглежда равносметката на габровското участие в благородната кампания „Изплети топлина“ в цифри.

Със своя труд в кампанията за оплитане на шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора в нужда се включиха баби от НЧ „Дядо Стойно – 1927“ – с. Поповци, НЧ „Просвета – 1931“ – с. Новаковци, НЧ „ Нов живот – 1906“ – с. Кметовци, както и потребители на две социални услуги в града – Дневен център за пълнолетни лица с уреждания и Дневен център за стари хора.

Център за работа с доброволци към Община Габрово, който стана координатор на кампанията на Фондация „Има начин“ на местно ниво, благодари на тях и на още десетина жени от Габрово, които се включиха в плетенето на „топлина“ за хора, останали без дом.

„Изказваме благодарност и за дарената прежда. Начинът, по който „Изплети топлина“ се организира и проведе в Габрово, ни дава увереност да продължим и занапред – активни, организирани, мотивирани. Вярата ни в доброто пораства с всяка следваща кампания, в която добрите хора се обединяват в името на добра кауза“, споделят от Центъра за работа с доброволци към Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар