Новини, Общество|10.12.2018 9:53

Габровци с „Ангелски сърца“ подкрепиха „Коледните внучета“

снимка: Община Габрово

Габровци с „Ангелски сърца“ подкрепиха инициативата „Коледни внучета“, информираха от Община Габрово. Ученици от средните училища и гимназиите в града, доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества и габровци отвориха сърцата си в подкрепа на инициативата.

снимка: Община Габрово

По време на концерта „Ангелски сърца“, който се състоя на 7 декември в зала „Възраждане“, бяха събрани парични средства, с които ще бъдат закупени коледни елхички и украса. Те ще бъдат дарени на самотно живеещи възрастни хора в община Габрово, за да внесат празнична атмосфера в домовете им за коледните и новогодишни празници.

снимка: Община Габрово

С пожелания за весели празници и колело на късметите за успешна Нова година, доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества посрещаха многобройната публика.

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова поздрави младежите, ученическите съвети и доброволците за добротата, сърдечността и ангелските им сърца, за смелостта да бъдат инициативни в полза на местната общност, за съпричастността им към възрастните хора в града.

По думите й това е „вечер на добротворството, на добрите помисли и чувства, на истински „добрите сърца“, вечерта е специална, заради младите хора на Габрово, които превръщат една своя идея в реалност.“ Тя изказа благодарност на организаторите и на всички доброволци, с чиято помощ се осъществи концерта и инициативата „Коледни внучета“.

Даниел Стоянов – гайда

В концерта се включиха ученици от Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПГТ „Пенчо Семов“, ПТГ „д-р Никола Василиади“, СУ „Отец Паисий“ и СУ „Райчо Каролев“, както и доброволците към Центъра за работа с доброволци при Община Габрово. Младите таланти подготвиха музикални и хорови изпълнения, народни, спортни и хоп-хоп танци, много популярни песни, драматизация и скечове, рок, рап и бийт-бокс изпълнения.

Катерина Тонева, Бояна Ботева и Калоян Ботев

Детски танцов състав, СУ „Отец Паисий“

Фолклорна танцова формация „Боженци“

Димитър Михайлов – кавал

Камерен хор на момчетата

Четвъртокласници от ОУ „Ран Босилек“

Теди Лефтерова и Венко Иванов

Галина Петрова – флейта

Десислава Тодорова и Мартин Стефанов

Организаторите на събитието разиграха томболи с публиката, с което благодариха за отзивчивостта на хората в реализирането на кампанията.

Група „Just Dance“

Допълнителна подкрепа за каузата извършиха децата и младежите от СУ „Отец Паисий“, които организираха благотворителен коледен базар по време на концерта. Събраните средства от него се прибавиха към приходите от събитието.

снимка: Община Габрово

Кампанията стартира с дарителска акция във всички габровски училища. След приключването на дарителската акция, доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, заедно с ученици от всяко училище, ще посетят самотно живеещите възрастни хора в Габрово, за да украсят домовете им.

снимка: Община Габрово

Събитието се осъществи с подкрепата на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово, местни фирми, представители на вериги за бързо хранене и заведения, местни книжарници, зумба инструкторката Васи Късева и СКГ „Бадминтон“ – Габрово.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Па и кривокрака на всичко отгоре !!!Че и грозновата …Явно кауня много я е бил окъсал тогава

Напиши коментар