Култура, Новини|07.12.2018 9:44

Нови 450 тома за габровските читатели по проект на Библиотеката

снимка: Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“

Проектът на РБ ”Априлов – Палаузов” по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” 2018 г. е на стойност 8 200 лв., максималната сума за финансиране за регионалните библиотеки.

Книгите и нетрадиционните носители на информация, които библиотеката е включила в проектното предложение, одобрено от министерството на културата, обхващат широк кръг издателства – над 80 издатели са представени в списъка на габровската библиотека.

Повече от 380 са заглавията, обхващащи областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., биографични и краеведски изследвания, художествена литература за деца и за възрастни от български и чуждестранни автори.

Ще бъдат набавени ценни справочни издания, речници, учебници от различни висши учебни заведения, както и учебни помагала и ръководства от различни отрасли на знанието. В проекта са включени и пътеводители, албуми, картографски и нотни издания.

Изпълнението на проекта ще приключи до 20 декември 2018 г. като новонабавените издания ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар