Любопитно, Новини|05.12.2018 10:43

„Глинени глави“ в Музея на хумора и сатирата

снимка: Дом на хумора и сатирата

На 8 декември, събота, от 11 до 12.30 часа в Музея на хумора и сатирата ще се проведе творческо образователно ателие – „Глинени глави”, посветено на творчеството на Тодор Цонев. За основа на теоретичната част на програмата и за вдъхновение ще бъдат използвани изложените в залата произведения на изкуството.

В практическата част участниците ще имат възможността да се докоснат, да опознаят и работят с пластичния и много приятен естествен материал червена глина. Ще научат повече за възможните техники на работа и ще бъдат насърчени да направят свой автопортрет. Материалите са осигурени от Музея.

снимка: Дом на хумора и сатирата

През 70-те години на XX век художникът Тодор Цонев реализира първата си самостоятелна изложба на малка сатирична пластика. Веднага е поканена в Габрово. 50 години по-късно, през пролетта на 2018, Тодор Цонев се завръща пред публиката на Музея с цялата си уникалност и многообразие на създаденото от него.

Изложбата „Светът според Тодор Цонев”представя за първи път събрани на едно място близо 400 експоната – пластика, рисунка, графика и живопис. Изложбата е реализирана с финансовата подкрепа на програма Култура на Община Габрово. Куратор на изложбата е Иво Милев.
Ателието е подходящо за деца над 7-годишна възраст.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар