Новини, Общество|03.12.2018 10:55

Габрово участва в конференция за бизнес развитие в Киев (видео)

снимка: Община Габрово

Община Габрово бе единственият български представител по време на международната конференция за бизнес развитие „Растеж, който работи за всеки“, която се проведе от 22 до 23 ноември 2018 г. в украинската столица Киев. Новината съобщи Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Повече от 120 участници – представители на малки и средни предприятия, местни власти, неправителствени организации и финансиращи институции, дискутираха успешни модели и иновативни практики за включващо бизнес развитие.

снимка: Община Габрово

В специален панел, посветен на социалното предприемачество, гл. експерт „Подготовка и управление на проекти“ Севдалина Ненкова представи българския опит по темата, както и постиженията, перспективите и предизвикателствата на локално ниво. Тя акцентира върху начините за развитие на социалното предприемачество чрез еврофондовете и конкретно възможностите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Аудиторията научи още за подкрепата, която Община Габрово оказва за различни видове социални инициативи, за международния иновативен лагер – Gabrovo innovation camp, който тази година бе посветен на социалните иновации, както и за местния проект „Майсторилница“ за създаване на ново социално предприятие за ръчно изработени сувенири, бродерия и традиционни битови изделия.

По време на пленарните сесии участниците обсъдиха начините за насърчаване на инвеститорите да финансират социални предприятия така, че да се създаде устойчива и позитивна социална промяна, а не просто бизнес модел, чрез който се постигат положителни финансови резултати. Експерти от Канада споделиха опит от добре развитата си социална икономика и прилагането на мерки за подкрепа на жените в бизнеса.

Втората международна конференция за бизнес развитие в Киев се проведе в рамките на проект „Партньорство за местно икономическо развитие и демократично управление“, изпълняван в Украйна от Федерацията на канадските общини (FCM) и финансиран от „Глобъл Афеърс Канада“. Проектът цели да укрепи общинския сектор чрез увеличаване капацитета на 16 украински града за напредък в местната демокрация и икономическо развитие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Усвояваме парите на данъкоплатците,а?Крадливи герберски проститутки …

Напиши коментар