Свържи се с нас

Новини

Габрово участва в конференция за бизнес развитие в Киев (видео)

снимка: Община Габрово

Община Габрово бе единственият български представител по време на международната конференция за бизнес развитие „Растеж, който работи за всеки“, която се проведе от 22 до 23 ноември 2018 г. в украинската столица Киев. Новината съобщи Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Повече от 120 участници – представители на малки и средни предприятия, местни власти, неправителствени организации и финансиращи институции, дискутираха успешни модели и иновативни практики за включващо бизнес развитие.

снимка: Община Габрово

В специален панел, посветен на социалното предприемачество, гл. експерт „Подготовка и управление на проекти“ Севдалина Ненкова представи българския опит по темата, както и постиженията, перспективите и предизвикателствата на локално ниво. Тя акцентира върху начините за развитие на социалното предприемачество чрез еврофондовете и конкретно възможностите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Аудиторията научи още за подкрепата, която Община Габрово оказва за различни видове социални инициативи, за международния иновативен лагер – Gabrovo innovation camp, който тази година бе посветен на социалните иновации, както и за местния проект „Майсторилница“ за създаване на ново социално предприятие за ръчно изработени сувенири, бродерия и традиционни битови изделия.

По време на пленарните сесии участниците обсъдиха начините за насърчаване на инвеститорите да финансират социални предприятия така, че да се създаде устойчива и позитивна социална промяна, а не просто бизнес модел, чрез който се постигат положителни финансови резултати. Експерти от Канада споделиха опит от добре развитата си социална икономика и прилагането на мерки за подкрепа на жените в бизнеса.

Втората международна конференция за бизнес развитие в Киев се проведе в рамките на проект „Партньорство за местно икономическо развитие и демократично управление“, изпълняван в Украйна от Федерацията на канадските общини (FCM) и финансиран от „Глобъл Афеърс Канада“. Проектът цели да укрепи общинския сектор чрез увеличаване капацитета на 16 украински града за напредък в местната демокрация и икономическо развитие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. !

    05.12.2018 at 13:21

    Усвояваме парите на данъкоплатците,а?Крадливи герберски проститутки …

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица