Икономика, Новини|12.11.2018 14:45

Набират участници в Коледно-новогодишния базар на Габрово

снимка: Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“

От 10-ти декември 2018 г. до 1 януари 2019 г.  на площад „Възраждане“ в Габрово ще се проведе Коледно-новогодишен базар, организиран от Общината. В тази връзка на интернет страницата на Община Габрово беше обявен регламентът за участие в него.

От информацията, оповестена от администрацията на кмета, става ясно, че търговската дейност по време на базара ще се осъществява в пет дървени къщички, с размер 2/3 метра, разположени по схема на гл. архитект.

Допустими ще бъдат две дейности: търговия с хранителни изделия и напитки, както и търговия с промишлени, занаятчийски изделия и произведения на изкуството.

По отношение на търговията с хранителни изделия и напитки могат да участват търговци и производители на хранителни изделия и напитки.

Относно търговията с промишлени и занаятчийски изделия и произведения на изкуството – могат да участват художници, занаятчии и фирми, представящи собствено производство и търговци на стоки с подаръчен характер: коледни сувенири, коледна украса, коледни играчки, бижута, сурвакници, коледни картички и др. артикули, съответстващи на коледно-новогодишната тематика на базара.

Желаещите да участват в базара трябва да подадат Заявление по образец за издаване на разрешение за съответната дейност. Заявленията се приемат в Центъра за информация и услуги на гражданите (ЦИУГ) в сградата на Общината от 13-ти до 23-ти ноември т.г.

Няма да се допускат до участие лица, чиито документи не отговарят на изискванията или стоковият асортимент не съответства на дейностите, уточняват от Община Габрово, откъдето посочват още, че подаването на заявление се счита за съгласие с условията на регламента за участие.

Разрешенията за участие се получават в ЦИУГ на Община Габрово от 3-ти до 6-ти декември. Те ще се получават след заплащане в брой на касата на Община Габрово или по сметката на Община Габрово, дължимата за времето на ползване такса в размер 20 лв. на ден, съгласно Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Габрово и паричен депозит в размер на 200 лв.

Неполучаването на разрешението в указания срок, ще се счита за отказ и незаетата къщичка ще бъде предоставена на следващия, подал заявление.

Къщичките ще се предоставят по реда на регистриране на подаденото заявление за участие в деловодната система на Общината, до изчерпване на броя им.

За нормалното протичане на базара Община Габрово ще осигури възмездно ел. захранване на местата, като консумираната ел. енергия ще се отчита по индивидуални електромери и заплаща при приключването на базара. Освен това ще бъдат осигурени още и кошчета за отпадъци за местата за търговия с храни.

С пълния регламент за участие в Коледно – новогодишен базар на Габрово можете да се запознаете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар