Свържи се с нас

Икономика

Набират участници в Коледно-новогодишния базар на Габрово

Published

on

снимка: Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“

От 10-ти декември 2018 г. до 1 януари 2019 г.  на площад „Възраждане“ в Габрово ще се проведе Коледно-новогодишен базар, организиран от Общината. В тази връзка на интернет страницата на Община Габрово беше обявен регламентът за участие в него.

От информацията, оповестена от администрацията на кмета, става ясно, че търговската дейност по време на базара ще се осъществява в пет дървени къщички, с размер 2/3 метра, разположени по схема на гл. архитект.

Допустими ще бъдат две дейности: търговия с хранителни изделия и напитки, както и търговия с промишлени, занаятчийски изделия и произведения на изкуството.

По отношение на търговията с хранителни изделия и напитки могат да участват търговци и производители на хранителни изделия и напитки.

Относно търговията с промишлени и занаятчийски изделия и произведения на изкуството – могат да участват художници, занаятчии и фирми, представящи собствено производство и търговци на стоки с подаръчен характер: коледни сувенири, коледна украса, коледни играчки, бижута, сурвакници, коледни картички и др. артикули, съответстващи на коледно-новогодишната тематика на базара.

Желаещите да участват в базара трябва да подадат Заявление по образец за издаване на разрешение за съответната дейност. Заявленията се приемат в Центъра за информация и услуги на гражданите (ЦИУГ) в сградата на Общината от 13-ти до 23-ти ноември т.г.

Няма да се допускат до участие лица, чиито документи не отговарят на изискванията или стоковият асортимент не съответства на дейностите, уточняват от Община Габрово, откъдето посочват още, че подаването на заявление се счита за съгласие с условията на регламента за участие.

Разрешенията за участие се получават в ЦИУГ на Община Габрово от 3-ти до 6-ти декември. Те ще се получават след заплащане в брой на касата на Община Габрово или по сметката на Община Габрово, дължимата за времето на ползване такса в размер 20 лв. на ден, съгласно Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Габрово и паричен депозит в размер на 200 лв.

Неполучаването на разрешението в указания срок, ще се счита за отказ и незаетата къщичка ще бъде предоставена на следващия, подал заявление.

Къщичките ще се предоставят по реда на регистриране на подаденото заявление за участие в деловодната система на Общината, до изчерпване на броя им.

За нормалното протичане на базара Община Габрово ще осигури възмездно ел. захранване на местата, като консумираната ел. енергия ще се отчита по индивидуални електромери и заплаща при приключването на базара. Освен това ще бъдат осигурени още и кошчета за отпадъци за местата за търговия с храни.

С пълния регламент за участие в Коледно – новогодишен базар на Габрово можете да се запознаете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица