Новини|08.11.2018 10:17

Учебна евакуация в СУ „Отец Паисий“ (снимки)

снимка: СУ „Отец Паисий“

Във вторник, точно в 10.10 часа в СУ „Отец Паисий“ – Габрово, бе подаден сигнал за учебна евакуация на учениците, педагогическия и непедагогически състав след възникнал пожар.

снимка: СУ „Отец Паисий“

В рамките на няколко минути ученици, учители и служители се евакуираха през съответните изходи, събраха се на определения сборен пункт и отчетоха присъстващите по паралелки.

снимка: СУ „Отец Паисий“

Разиграването на евакуацията бе в съответствие с плана за действия при бедствия, аварии и катастрофи и имаше за цел всеки да запомни какво трябва да прави в случай на възникнал пожар.

снимка: СУ „Отец Паисий“

По време на занятието бяха упражнени действия за евакуация на пострадали от сградата на училището и оказване първа помощ на пострадали.

снимка: СУ „Отец Паисий“

В учението се включи младежкият отряд на БЧК, с участието на доброволци от училището, който оказа първа помощ на пострадалите при евакуацията.

снимка: СУ „Отец Паисий“

Практическото учебно занятие за евакуация на пребиваващите в сградата при екстремални ситуации се проведе с компетентната намеса на екипите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ и Български червен кръст.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар