Победи и признание за Музикален клуб „Весела“ – Габрово

Победи и признание за Музикален клуб „Весела“ – Габрово донесе току-що изминалата, изключително богата на събития седмица.

Пианистката Емили Цонева – 7 клас, стана Лауреат на 1-ва степен, спечелвайки Първа награда в раздел „Класика“ на международния конкурс „Славься, Отечество“ в Москва.

За своите изпълнения на творби от Шуберт и Лист, тя получи спонтанните поздравления на руски клавирни педагози и на международното жури.

Към колекцията си от лауреатски звания, първи награди и концертен опит у нас и в чужбина /Австрия, Италия/, 13- годишната пианистка добави и това ценно отличие, завоювано в руската столица.

Други четирима габровски пианисти, също възпитаници на музикалния педагог Весела Пенева, участваха за първи път в международния конкурс за пианисти „Алберт Русел“ в София.

Адриана Кънева – 5 клас, спечели Специална награда за изпълнение на романтична музика, Светослав Цифудин – 8 клас, бе отличен с Втора награда, а Симона Тодорова и Александра Станева – 9 клас – с Трети награди.

Младите музиканти свириха на Концерта на лауреатите в музея „Земята и хората“ с избрани от журито пиеси, а Светослав Цифудин изпълни Моцарт – концерт -1 част, като солист на камерен оркестър с диригент П. Димитров.

Габровските деца получиха покана от пианистката проф. Жени Захариева да участват в предстоящия след месец конкурс „La Musique et la Terre“ в Париж.

Националните и международни успехи на децата от Музикален клуб „Весела“ са основанието за един висок приз на Съюза на музикалните и танцови дейци в България, който бе присъден на Весела Пенева на тържествената церемония на номинираните в Музикалния театър в София – Кристална лира за педагог – 2018.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар