Новини|31.10.2018 16:22

Пътят между Дряново и Соколово ще бъде ремонтиран догодина

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Отсечката от село Соколово до град Дряново, част от първокласния път I-5 Дряново – Габрово – Шипка – Казанлък, ще бъде ремонтирана през 2019 година.

Това става ясно от информация, изпратена от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ като уточнение до редакция на „Габрово Нюз“, по повод вчерашната ни публикация, във връзка с готвения ремонт догодина.

От отговора до нашата медия става известно още, че след направената инвентаризация на пътната инфраструктура, общо две са отсечките на територията на област Габрово, определени като приоритетни за ремонт през следващата година.

Това са 11 км от първокласния път I-5 Дряново – Габрово – Шипка – Казанлък, в участъка от Соколово до град Дряново, както и 17 км от третокласния път III-5006 Габрово – Стоманенците – Зелено дърво – Узана.

За превантивния ремонт на първокласния път индикативно ще са необходими над 6,5 млн. лв., а за третокласната отсечка между Габрово и Стоманеците – близо 12 млн. лв.

За реализирането на двата обекта е необходимо изготвянето на технически и технологичен проект. В тях ще бъдат посочени конкретните строителни работи, които ще трябва да се извършат.

Разглеждат се вариантите за изпълнение на проектите и осигуряване на нужните средства, с които ще се повиши безопасността и удобството при пътуване, информират още от пресцентъра на Пътната агенцията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

Напиши коментар