Новини, Общество|31.10.2018 9:36

„Подкрепени и реализирани“

снимка: Областна администрация – Габрово

В Областна администрация – Габрово се състоя заключителна среща, свързана с инициативата „Подкрепени и реализирани“, която се изпълнява от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания.

снимка: Областна администрация – Габрово

Целта е да се развият практики за подкрепа на лицата с интелектуални затруднения в реализирането на техните творчески изяви и правото им да се докажат в общността като пълноправни и способни хора. Събитието включва фото-изложба, която представя реализираните дейности.

В рамките на проекта ползвателите на Дневния център са участвали в традиционни за местната общност инициативи и фестивали като „Селски мол“, карнавално дефиле „Габрово – мой малък Брюксел”; Панаир на занаятите в ЕМО „Етър“.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Още нещо, с което всички от центъра могат да се похвалят е, че знаят как се отглеждат и засяват цветя, защото те сами са почистили района на сградата си, засадили са цветя и са оформили красиви цветни лехи.“ – сподели кинезетерапевтът Искра Дойчинова. Организирано е било отворено арт ателие за изработване на сувенири от вълна, а така също и фотосесия за всички.

снимка: Областна администрация – Габрово

Посетителите от Дневния център поздравиха областния управител Невена Петкова и служителите в администрацията с музикални изпълнения и дариха всички с много настроение и усмивки. От своя страна Невена Петкова им подари цветна аранжировка, изработена по време на Деня на Белгия, чете с тях слънчеви приказки и обеща да се включи в следващото им занимание по рисуване с техниката енкаустика.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Тюх, да му се не види! Пропадна ми опорната точка за Северен пАток – 2 🙁

    Сега ще повтарям като папагал, защото имам мозък точно колкото на папага, че Северен Поток – 352 никога няма да стане. Никога, никога, никога няма да има Северен пАток – 352!!!

Напиши коментар