Свържи се с нас

Новини

Първият у нас Експертен съвет към Инспекцията по труда е в Габрово

В Габрово се учреди първият в страната Експертен съвет към Дирекция „Инспекция по труда – Габрово” с участието на КНСБ и КТ „Подкрепа”

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Първият в страната Експертен съвет към Дирекция „Инспекция по труда – Габрово”, с участието на КНСБ и КТ „Подкрепа”, бе учреден днес, 24 октомври, в Габрово.

Участници в срещата бяха Росица Йонкова, в.и.д. областен координатор на КНСБ – Габрово, Светла Начева, председател на Синдикалния регионален съвет на КТ „Подкрепа”-Габрово, Катя Колева, директор на Дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово и Даниела Георгиева, старши инспектор на Дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово.

Експертният съвет се създава и ще функционира в изпълнение на сключеното на 5 октомври ново Споразумение за сътрудничество между КНСБ, КТ „Подкрепа” и ИА „Главна инспекция по труда”, с гарант за неговото изпълнение Министъра на труда и социалната политика.

То развива действащото до момента споразумение, подписано на 7 октомври 2009 г., като включва нови области на сътрудничество. Усилията ще бъдат насочени към осъществяване на по-ефективни дейности за постигане както на здравословни и безопасни условия на труд, така и за защита на трудовите, осигурителни и синдикални права.

В Споразумението се предвижда съвместни експертни срещи за обсъждане на проблеми при прилагане на трудовото законодателство и предприемане на общи инициативи за представяне на проблемите пред МТСП.

Предвидени са мерки за усъвършенстване на информационния обмен, с цел по-добра координация между териториалните структури на страните по Споразумението.

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Предвидено е още, при започване на планови проверки за спазване на трудовото законодателство и ЗБУТ в предприятия, където има организации на синдикалните конфедерации – страни по Споразумението, контролните органи на ИА „Главна инспекция по труда”, да канят представителите на синдикалните структури в тези предприятия, за да могат при възможност да присъстват.

Освен, че ще бъдат канени на проверките, синдикалните организации ще продължават да подават сигнали за нарушения на трудовото законодателство. За предприятия, където няма организации, проблемите трябва да бъдат обсъждани и решавани в областните и общински съвети по условия на труд.

Страните ще организират и съвместни публични изяви, свързани със съвместни национални и регионални инициативи.

Експертният съвет в Габрово ще осъществява текуща координация по спазване на Споразумението на територията на област Габрово, като ще бъдат разписани детайлно процедурите на взаимодействие, съобразно спецификата на региона.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица