Новини|24.10.2018 11:21

Въвеждат обучение с програмируеми роботи в ДГ „Ран Босилек“

снимка: Община Габрово

В Детска градина „Ран Босилек” – Габрово започна изпълнението на проект, свързан с обучение с програмируеми роботи, който се реализира с финансовата подкрепа на Община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

За целта са създадени програмируеми роботи „Edison”, съобразени с възрастта на децата, които ще работят с тях (от 4 до 16 години).

Деца, навършили 4 години, могат да навлязат в кодирането и роботиката, като използват предварително зададени програми с помощта на възрастен, генерирани чрез баркод.

С този проект ще се вдъхновяват децата да се развиват в сферата на технологиите, детската градина ще се превърне в желано място за учене и игра.

С планираните дейности ще се развие естественото любопитство на детето, неговия творчески потенциал, умението му да наблюдава, да издига хипотези и да прави изводи, да търси решения, да прави подобрения.

Детето ще се насочва да учи активно, като наблюдава, изследва, експериментира, обяснява, а не само да запомня и възпроизвежда информация.

В проекта ще участват 62 деца от подготвителните групи 5 и 6 годишни от ДГ „Ран Босилек”, като няма ограничение за деца със специални образователни потребности.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар