Любопитно, Новини|23.10.2018 17:12

Спектакъл съчетава смесена и виртуална реалност за пръв път в Габрово!


Малка Театрална Компания официално представя първия в света куклен спектакъл, който съчетава в себе си технологиите за смесена и виртуална реалност (MR/VR – mixed reality/virtual reality).

Премиерата на „Островът на съкровищата v1.0.“ е в Дома на хумора и сатирата – Габрово тази неделя, на 28 октомври.

Куклено-театралният спектакъл, който съчетава живата актьорска игра с технологиите за MR и VR е базиран на класическия роман на Р.Л.Стивънсън – „Островът на съкровищата”.

В него актьори, кукли и виртуални елементи на декора взаимодействат помежду си.

Публиката вижда виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на мобилно приложение, инсталирано на смартфон, комбиниран с VR/AR хедсет.

На всеки зрител компанията ще предостави такъв комплект за времето на представлението.

снимка: Дом на хумора и сатирата

Ще бъдат изиграни общо 6 представления – съответно на 27 и 28 октомври от 11:00 ч и 18:00ч и 29 и 30 октомври от 17:00ч.

Поради ограничения брой на зрителите ще има предварително записване на публиката, което ще става на тел. 0884 02 85 81. Спектакълът е подходящ за зрители над 10 години.

Проектът се реализира с подкрепата на Програма Култура на Община Габрово, а партньори в него са „Сандбокс“ и Музей на хумора и сатирата.

Малка Театрална Компания е независима организация работеща основно в сферата на сценичните изкуства от 2013 г. Предходни нейни спектакли са „От Кулата“ и „Каквото направи дядо, все е хубаво“ . Освен театрални проекти, компанията реализира и проекти в областта на образованието и творческото развитие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар