Областният се включи в Седмицата на четенето

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Невена Петкова се включи в обявената от Министерството на образованието и науката Национална седмица на четенето, която се провежда от 22 до 26 октомври в цялата страна. Инициативата е част от националния план на стратегията за насърчаване и повишаване на грамотността.

Домакини на събитието в Габрово бяха Детска градина „Радост“, които отправиха покана към Невена Петкова и Георги Маринов, началник на Регионалното управление на образованието – Габрово, да прочетат приказки под мотото „Приказки от слънцето“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Детският прочит на литературни творби най-лесно се случва чрез драматизация и песни, затова малчуганите от група „Слънце“ разиграха „Приказка за слънцето“, като разказвачът Елица смело онагледяваше случващото се на сцената върху интерактивния дисплей, с който от тази учебна година детската градина разполага, по проект на Община Габрово.

Веднага след първата приказка в ролята на разказвач влезе и началникът на РУО – Габрово Георги Маринов, който прочете „Слънцето и северният вятър“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Финалът постави областният управител Невена Петкова, която чете с децата „Слънчева приказка“, с което даде официалния старт на Националната седмица на четенето в Габрово.

„В Група Слънце Радост Габрово темата за слънчевите приказки не е избрана случайно“ – казаха организаторите на събитието и споделиха още, че са подбрани компилация от приказки с поуки, които са и истински урок по добролюбие. – „Важно е да се научим да бъдем добри, колкото е важно да бъдем грамотни“.

снимка: Областна администрация – Габрово

За подарък и спомен малките слънчица подариха на своите гости книжка с приказката, която всеки е чел, илюстрована с рисунки от самите тях.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар