Култура, Новини|23.10.2018 10:38

Приключва проектът „Под стряхата край Янтра“


Този петък, 26 октомври, в 14.30 часа в залата за събития и срещи на Библиотеката ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Под стряхата край Янтра“.

Проектът е съфинансиран по програма „Култура 2018“ на Община Габрово на обща стойност 3 525 лв., 1525 лв. от които собствен принос на библиотеката.

Проектът включва отпечатването на антология „Стряха над Янтра – II”, съставена от габровския поет, писател и книгоиздател Минчо Г. Минчев и представлява сборник от кратки биографии на авторите, откъси от техни произведения и библиография.

Изданието има справочна и информационна стойност и ще бъде ценно помагало при проучването на литературната история на Габрово. Потребителите ще имат възможност да се запознаят с информация и текстове, неизвестни до момента на широката общественост.

Целият период на изпълнение на проекта е съпътстван от различни инициативи на библиотеката – среща-разговор с част от авторите, включени в антологията и литературно четене на техни творби, образователна игра „Творчеството е пътят!”, свързана с личната и творческата биография на някои от включените писатели, представяне на антологията пред общността след отпечатването й.

Антологията се разпространява безплатно и ще бъде предоставена на всички регионални библиотеки, както и на културни институции и обществени библиотеки в област Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар