Любопитно, Новини|22.10.2018 17:30

„Изплети топлина“ набира скорост в Габрово

снимка: Община Габрово

Инициативата „Изплети топлина“ набира скорост в Габрово, обявиха от местната общинска администрация. Първата дарена прежда от софийската фондация „Има начин“ беше предадена на най-ентусиазираните плетачки от община Габрово.

Със своя труд в кампанията за оплитане на шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора в нужда се включиха баби от НЧ „Дядо Стойно – 1927“ – с. Поповци, НЧ „Просвета – 1931“ – с. Новаковци, НЧ „Нов живот – 1906“ – с. Кметовци.

снимка: Община Габрово

Потребителите на две социални услуги в града – Дневен център за пълнолетни лица с уреждания и Дневен център за стари хора, участват в благотворителната инициатива и ще дарят някому топлина от изплетените от тях дрехи.

Десет жени от Габрово също се включиха в кампанията и с доброволния си труд приготвят плетива за хора, останали без дом.

снимка: Община Габрово

Центърът за работа с доброволци /ЦРД/ към Община Габрово се включи в благотворителната инициатива на фондация „Има начин“ и от месец октомври стана координатор за Габрово на кампанията „Изплети топлина“.

Всеки, който има желания да дари прежда или да плете, може да се обърне за съдействие към екипа на центъра. Кампанията „Изплети топлина“ продължава до 30 ноември 2018 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар