Новини, Политика|19.10.2018 17:35

Военният министър: Армията ни ще съществува, защото има доблестни воини!


Убеден съм, че Българската армия ще продължава да съществува, защото има такива войници – хора като вас, които са готови да изпълнят своя дълг към нацията и държавата. Това каза Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов днес, 19 октомври, пред участниците в състезанието „Commando Challenge – 2018“, което се провежда край Габрово.

През тази година то е посветено на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак.


Преди началото на оспорваната надпревара министър Красимир Каракачанов награди ветераните от Специалните сили старшина Иван Михайлов, старши сержант Стефан Драганов и ефрейтор Тодор Станков с награден знак „За доблестна служба“.


Те са отличени за принос към отбраната на страната, достойно изпълнение на задачите по време на мисията в Ирак и по повод отбелязването на 15 години от терористичния акт срещу база „Индия“ на 27 декември 2003 г.

„Наградените са част от Българската армия, които участваха в мисии и показаха, че и там могат да защитят честта на българския войник и да представят достойно България“, посочи министърът на отбраната.


В „Commando Challenge – 2018“ участват 15 отбора от Българската армия, СОБТ, МВР, НСО и отбор от Украйна. Участниците демонстрираха сила, издръжливост и екипност при преминаване на полоса, стрелба и евакуиране на ранен.


В събота, 20 октомври, в състезанието, което се провежда на тактическия полигон на „Алфа Метал“ в района на с. Мичковци, Габровско, ще се включат цивилни граждани и спортисти.

Идеята на организаторите е да се популяризира професията на военнослужещите от Специалните сили и отрядите за борба с тероризма.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Армията ни от тролове ще съществува, защото ние, ку*вите на Бойко, сме длъжни да браним властта и далаверите които правим като сме на власт, от мръсните лапи на българския народ, който иска нормално управление в България.

Напиши коментар