Свържи се с нас

Култура

Творческият уикенд в Дома на хумора и сатирата предстои

Тур в света на карикатурата. Детско творческо и образователно ателие на 20 и 21 октомври от 11:00 – 12:30 часа.
Подходящо за деца 10 +.

снимка: Дом на хумора и сатирата

Обществен проблем, критичен поглед, лист хартия и молив – с това си служи художникът – карикатурист. За да научите повече за това как се появяват карикатурите, заповядайте на творческо и образователно ателие „В света на карикатурата“, организиран този уикенд в Дома на хумора и сатирата в Габрово.

В двата дни ще се разходим в историята на карикатурата и в самостоятелната изложба на карикатуриста Ириен Трендафилов – лауреат на Дома на хумора и сатирата от 43 Национална изложба на карикатурата на СБХ. Ще се опитаме да видим света през неговите очи и вдъхновени от видяното да сътворим смешна рисунка по неслучайно избрана тема.

От средата на септември Музеят предлага членски карти „Приятели на хумора”, с които в рамките на цяла календарна година можете да разглеждате изложби в музея толкова често, колкото пожелаете, а за определени събития и образователни програми получавате отстъпка от цената на билета.

Картите са четири вида: младежка, индивидуална, семейна и сребърна.

Притежателите на картите имат възможността да се абонират за месечен бюлетин с програмата на Музея и имат привилегията да участват в специално организирани за тях събития.

снимка: Дом на хумора и сатирата

„С посещението само на няколко събития и една изложба сте възвърнали инвестицията си за картата.

Молим желаещите да участват в „Детски тур в света на карикатурата“ да се запишат на 0878 458 430 или priateli@humorhouse.bg до 19 октомври“, споделят от Веселата къща.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Дружеството на троянските художници гостува в Севлиево

На 14 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево ще бъде открита изложба на Дружеството на троянските художници. Това е представителната изложба на дружеството с богато многообразие от стилове.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на произведения в от живопис, пластика, керамика и иконопис, създадени от ръцете на творците от Троян.

снимка: Община Севлиево

Посетителите на художествената галерия ще могат да разгледат творби на известните керамици и живописци от Троян като Цветан Донковски, Цвятко Дочев и Енчо Ганковски.

Дружеството на троянските художници е сред най-известните у нас. Експозицията с произведенията им ще остане в галерията до средата на декември, когато пък ще бъде открита коледната изложба на севлиевските художници и приложници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Балканската музика“ на Николина Чакърдъкова пристига в Севлиево

Любимата на хиляди българи фолклорна певица Николина Чакърдъкова ще изнесе концерт-спектакъл „Балканската музика“ в Севлиево. Следващата сряда, 13 ноември, тя ще огласи с песните си Дома на културата „Мара Белчева“.

Народната певица е подготвила за феновете си изпълнения с най-обичаните български народни песни. Всички те ще бъдат изпълнени под ръководството на диригента Левон Манукян.

снимка: Община Севлиево

В спектакъла ще се включат танцьорите и актьорите от трупата на Николина Чакърдъкова, а сценарият за представлението е подготвен от Юлия Манукян.

Организатори на събитието са „Импресарио Иванов Мюзик“ с любезното съдействие на Община Севлиево.

„Очакваме ви в сряда, 13 ноември, от 18.00 часа в Дома на културата „Мара Белчева“. Билети се продават на касата на културния дом, а справки можете да направите на телефон: 0675/3 27 29.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Златните славеи“ от ДГ“Мечо Пух“ – отново на върха

Първо място за квинтет „Мечо Пух“, в състав Сияна Христова, Йоана Пашова, Теодора Събева, Адел Митрофанова и Кремена Добрева, и второ място за квартет „Мечо Пух“ – Адел Митрофанова, Теодора Събева, Габриела и Боян Борисови.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Така приключи ХІІ-то издание на Регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей“ за децата от ДГ „Мечо Пух“. Талант, неуморен труд и любов към „всичко българско и родно“ – това може накратко да се каже за малките палавници, които не престават да ни радват с огромни успехи във всички фолклорни конкурси и фестивали всяка година.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

„Поклон пред вас, талантливи български деца! Поклон пред вас, отдадени на професията преподаватели! Поклон пред вас, родители, които възпитавате истински българи! Заради вас е жив българският дух, заради вас ще я има „държавата на духа“/Дм.Лихачов/.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово
снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Защото духовното и фолклорно богатство на България, създавано с векове, трябва да пребъде!“, сподели след поредния успех на малчуганите директорът на ДГ „Мечо Пух“ г-жа Силвия Митрофанова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица