Култура, Новини|18.10.2018 15:43

Творческият уикенд в Дома на хумора и сатирата предстои

снимка: Дом на хумора и сатирата

Обществен проблем, критичен поглед, лист хартия и молив – с това си служи художникът – карикатурист. За да научите повече за това как се появяват карикатурите, заповядайте на творческо и образователно ателие „В света на карикатурата“, организиран този уикенд в Дома на хумора и сатирата в Габрово.

В двата дни ще се разходим в историята на карикатурата и в самостоятелната изложба на карикатуриста Ириен Трендафилов – лауреат на Дома на хумора и сатирата от 43 Национална изложба на карикатурата на СБХ. Ще се опитаме да видим света през неговите очи и вдъхновени от видяното да сътворим смешна рисунка по неслучайно избрана тема.

От средата на септември Музеят предлага членски карти „Приятели на хумора”, с които в рамките на цяла календарна година можете да разглеждате изложби в музея толкова често, колкото пожелаете, а за определени събития и образователни програми получавате отстъпка от цената на билета.

Картите са четири вида: младежка, индивидуална, семейна и сребърна.

Притежателите на картите имат възможността да се абонират за месечен бюлетин с програмата на Музея и имат привилегията да участват в специално организирани за тях събития.

снимка: Дом на хумора и сатирата

„С посещението само на няколко събития и една изложба сте възвърнали инвестицията си за картата.

Молим желаещите да участват в „Детски тур в света на карикатурата“ да се запишат на 0878 458 430 или priateli@humorhouse.bg до 19 октомври“, споделят от Веселата къща.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар