Новини, Общество|17.10.2018 11:51

Мобилен пункт събира опасни отпадъци от домакинствата

снимка: Община Габрово

След успешно проведената първа акция през пролетта на тази година, Община Габрово организира втора кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, информираха от администрацията на кмета.

В рамките на два дни, 24 и 25 октомври, специализиран мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци ще бъде разположен в две градски локации в Габрово.

Той ще бъде позициониран на 24 октомври от 10.00 до 18.00 часа на междублоковия паркинг на ул. „Свищовска“ №73-75 в кв. Младост, до кръгово кръстовище, а на следващия ден, 25 октомври, от 10.00 до 18.00 часа, на площада пред спортна зала „Орловец“.

снимка: Община Габрово

Опасните отпадъци, които ще бъдат приемани са: живаксъдържащи отпадъци, перилни и почистващи препарати и химикали, бои, мастила, лакове, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), пестициди, киселини, основи, разтворители, фотографски химични вещества и смеси, опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества.

По време на първата кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата бяха предадени и насочени за последващо обезвреждане 319,7 кг опасни отпадъци.

Опасните отпадъци от домакинствата замърсяват околната среда и влияят отрицателно върху здравето на хората.

Те могат да поставят под риск живота на хората, животните и растенията – важно е да бъдат предадени за последващо обезвредяване!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар