Култура, Новини|08.10.2018 12:35

Държавен архив – Габрово ще отбележи Професионалния си празник

Стефка Василева – Началник отдел „Държавен архив“ – Габрово, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Държавен архив – Габрово ще отбележи Празника на българските архивисти – 10 октомври. Събитието, организирано съвместно с Областния управител на Габрово, ще се проведе заседателната зала на областната администрацията.

Специални гости на тържеството ще бъдат Микаела Енгел от Израел – правнучката на патриарха на габровската индустрия Иван Хаджиберов и Диана Арнаудова от София – родственица на видния български политик Никола Мушанов (родом от Дряново).

На събитието ще присъстват още дарители на Габровския държавен архив, на които Областният управител ще връчи грамоти за дарителския им жест за обогатяване на Националния архивен фонд.

С част от техните дарения ще бъде представена изложба, експонирана във фоайето на Областна администрация – Габрово.

След тържеството е предвидена пресконференция, на която г-жа Енгел ще разкаже за откриването на гроба на Иван Хаджиберов в София, преместен след взривяване на семейната им гробница в Габрово.

Ще бъде разказано и за документите и снимките, които г-жа Енгел дари на Архива. Авторите на филма за Хаджиберов – Емил Михов и Милен Василев, дарили всичко събрано по време на правенето на филма на Архива, също ще присъстват на срещата с медиите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар