Любопитно, Новини|28.09.2018 10:35

Ученици от Габрово гостуват в руския град Митище

снимка: Община Габрово

„Чувстваме се като у дома си”, с тези думи участниците в международния младежки обмен между Габрово и партньорския град Митище искрено трогнаха своите домакини в лицето на заместник-кмета на града по социални дейности Елена Стукалова и директора на 29-то Средно общообразователно училище Наталия Кравченко.

По време на срещата с тях българските ученици споделиха своите впечатления от забележителностите, които посетиха, благодариха за топлия прием, за гостоприемството на новите си приятели от 29-то училище, както и за възможността да се запознаят с местната история, култура и традиции.

В рамките на международния обмен, габровските младежи собственоръчно изписаха традиционни подноси, заедно със своите връстници изработиха руски народни кукли, посетиха етнографския музей и зимната градина на училището.

снимка: Община Габрово

От своя страна домакините имаха шанса да се запознаят с българска кухня и фолклор по време на Вечерта на българските традиции.

На десетте габровски младежи и техните ръководители им предстои един цял редовен учебен ден в 29-то училище заедно с новите им руски приятели, посещение в етнографския музей на града и специално подготвена за тях вечер на руската култура.

Миналата година девет деца и двама ръководители от Митище гостуваха на Габрово, в рамките на инициативата „Приеми ме на село”, опознаха българските традиции, посетиха местните забележителности и знакови места за българската история и култура.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

Напиши коментар