Новини, Политика|18.09.2018 13:17

Беларуският посланик проведе среща с областния на Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Българо-белоруски бизнес форум ще се проведе през октомври в София. Това обяви Посланикът на Беларус Александър Лукашевич днес, 18 септември, по време на срещата си с областния управител на Габрово Невена Петкова, информираха от администрацията на губернатора.

В срещата участваха още съветникът на посланика по търговски въпроси Олег Белов, заместник – областният управител Мария Пенева и ст. експертът „Регионално развитие“ Михаела Стоянова.

Форумът в столицата на България е договорен от Негово превъзходителство и заместник – министъра на икономиката Александър Манолев. Събитието ще бъде в рамките на поредното заседание на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между двете страни, на която домакин ще бъде страната ни.

В рамките на днешната си визита в Габрово новоназначеният посланик у нас Александър Лукашевич ще проведе и среща в Габровската търговско- промишлена палата, където ще отправи покана към фирмите от региона, на които представлява интерес да присъстват на форума.

По време на срещата областният управител и Негово превъзходителство коментираха възможности за регионално сътрудничество. Като най-перспективни сфери бяха посочени машиностроенето, електротехниката, електронното производство и др.

„Наша основна задача е развитието на търговските отношения между регионите“, коментира Лукашевич, който прояви интерес и към възможностите за туризъм, предлагани от област Габрово и сподели, че с радост ще се върне отново в Габрово, за да посети различните забележителности.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар