Новини, Общество|14.09.2018 11:43

Наши ученици с грамоти от олимпиада на НСИ

снимка: НСИ – Габрово

Откриването на новата учебна година на територията на Габровска област е повод за пореден път да обърнем внимание на постиженията на учениците, на усилията и резултатите на учителите, на отговорността и грижата на родителите за децата.

Ето защо първият учебен ден е и най-подходящият момент за популяризиране на инициативата на Националния статистически институт, свързана с Европейската олимпиада по статистика за ученици.

През 2017/2018 учебна година НСИ организира и проведе националния кръг на олимпиадата в нашата страна и голям брой ученици се записаха за участие в него. Победителите от двете категории участваха в европейския кръг и се представиха достойно.

За втора поредна година в националните състезания по статистика Габровска област бе представена от ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Отборът „Икофен“ бе в състав: ментор г-жа Виолета Белчева – старши учител по икономически дисциплини, и дванадесетокласниците Полина Георгиева, Райна Михайлова и Петър Петров.

Мисията през новата учебна година е да запазим и повишим интереса на ученици и учители към олимпиадата по статистика и да ги стимулираме към активност, счита Георги Цветков, Началник на отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

За тази цел НСИ направи няколко основни стъпки в това направление. От тази година олимпиадата е включена в Графика на националните състезания по професии на МОН. Бяха издадени грамоти за успешно участие на всички отбори, които са преминали и двата етапа на националния кръг. Отпечатани са още училищни помагала, с логото на НСИ, които ще бъдат раздадени на 17 септември на успешно представилите се ученици, техните ментори и директорите на училищата.

В първия учебен ден началникът на отдел „Статистически изследвания – Габрово“ при ТСБ – Север Георги Цветков ще посети Гимназията по икономика в Дряново. По време на тържеството от името на председателя на НСИ Сергей Цветарски ще бъде връчена грамота за успешно представяне в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика и ще бъдат раздадени подаръци за учениците, учителя и училището.

На всички ученици, преподаватели и ръководители на образователния процес на територията на Габровска област отдел „Статистически изследвания – Габрово“ желае здраве, много успехи и радостни моменти през новата 2018/2019 учебна година!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар