Новини, Общество|12.09.2018 11:12

Детските градини в Габрово са осигурени за отоплителния сезон

снимка: Община Габрово, Архив

Всички детски градини в Габрово са осигурени за отоплителния есенно-зимен сезон, обезпечени са с педагогически специалисти и обучителни материали. Новината съобщи на брифинг за журналисти в началото на седмицата кметът Таня Христова.

Към момента ремонтните дейности в тях са приключили, с изключение на три детски градини – „Явор“, „Перуника“ и „Радост“.

В ДГ „Явор“ се извършва ремонт на покрива на База 1 (новата сграда), но той ще приключи до 14 септември и няма да възпрепятства откриването на учебната година, увери кметът на Габрово.

В ДГ „Перуника“ се извършва ремонт на ел. инсталацията, който също ще бъде приключен до 14 септември. По думите на Таня Христова в „Радост“ в момента се извършват довършителни ремонтни работи на една от терасите, които се очаква да бъдат приключени днес, 12 септември.

Детските ясли в общината имат необходимите медицински специалисти и педагози, осигурени са и за отоплителния есенно-зимен сезон.

По отношение на ремонтните дейности, единствено в ДЯ „Славейче“ и ДЯ „Зора“ се изгражда пожаро-известителна инсталация, а в ДЯ „Славейче“ предстои ремонт на покрива. Всички тези дейности, няма да се отразят на физическата среда, в която се отглеждат децата, категорична бе Таня Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар