Свържи се с нас

Крими

Жена загина на място при тежка катастрофа край Враниловци

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Жена загина на място при зверска катастрофа на пътя между Габрово и Севлиево. Тежкият пътен инцидент се е случил в неделя, около 09.50 часа в района язовир Лопушница край село Враниловци, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Ударили са се лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 21-годишен мъж и „Рено“, управлявано от 51-годишен мъж, движещи се в посока Габрово.

Според първоначалните данни, водачът на „Рено“-то предприел маневра „завиване наляво“, докато движещият се зад него „Мерцедес“ бил в процес на изпреварването му.

Последвал удар между автомобилите, вследствие на който „Мерцедес“-ът излязъл извън платното и се преобърнал. Пътувалата на предната дясна седалка жена изпаднала от автомобила и загинала на място.

По-късно самоличността ѝ била установена. Изяснено било, че починалата жена е на 57 години от Севлиево. Двамата водачи били тествани за употреба на алкохол, като техническото средство отчело нулеви резултати.

На местопроизшествието бил извършен оглед. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.


Още една катастрофа е станала вчера, 9 септември, съобщават още от пресцентъра на полицията. Около 15.20 часа в района на разклона за севлиевското село Ряховците, са се ударили товарен автомобил „Пежо“ и  „Ауди“.

По първоначални данни, товарният автомобил, управляван от 33-годишен от София, се ударил в движещия се пред него и извършващ маневра „завиване в обратна посока“ лек автомобил, управляван от 40-годишен от с. Кормянско.

В резултат на сблъсъка пострадали водачът на „Ауди“-то, който е с фрактура на 2 ребра и на лява лъчева кост. Той бил прегледан и освободен за домашно лечение.

При катастрофа бил ранен и водачът на товарния автомобил, който е с фрактура на гръдна гост и настанен за лечение в МБАЛ-Севлиево.

Двамата са били тествани за употреба на алкохол, като техническото средство е отчело нулеви резултати. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица