Новини|10.08.2018 10:22

Артистичен ден на отворените врати в депото за отпадъци

снимка: Община Габрово

Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово обявява Ден на отворените врати, който ще се проведе тази неделя, 12 август. Свободен достъп ще бъде осигурен от 10.00 до 16.00 часа, информираха от габровската общинска администрация.

За удобство на посетителите в Деня на отворени врати е осигурен автобус, който ще тръгне в 13.30 часа от паркинга срещу Дома на хумора и сатирата. Връщането ще бъде около 16.00 часа.

По време на събитието всички посетители ще имат възможността да видят какъв е пътят на отпадъка, къде се извършва сепарирането и компостирането на постъпващите от жълтия и кафявия контейнер отпадъци.

Те ще получат информация със звук и картина за разделното събиране на отпадъците, информационни материали и ще могат първи да си направят снимка до новите шедьоври на депото, които ще бъдат изрисувани по-рано през деня от младите художници, възпитаници на школа по изобразително изкуство „Елиза Арт“.

Община Габрово отправя и специална покана към всички участници в уникалния експеримент „Писмо в бутилка по пътя на боклука“ да станат част от събитието, за да видят кои послания успешно са били „уловени“ на сепариращата инсталация и да споделят своите емоции заедно с всички участници в оригиналното събитие.

„Очакваме всички, за които е важно да окажат грижа за своя дом, град, природа!“, споделят организаторите на артистичния ден на отворените врати.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Депото за отпадъци е в устата на Парчовската оттрепка.
    Всички отпадъчни фейкове, генерирани от Отровено Општество, минават оттам.

Напиши коментар