Любопитно, Новини|07.08.2018 9:35

Българи и японци заздравиха приятелството си

снимка: Община Габрово

Със закачването на катинар в клоните на дървото в парк „Маркотея“ приключи гостуването на десетте ученици от гимназия Сейджо в Габрово. Българи и японци заедно заключиха символа на своето приятелство и хвърлиха ключовете му във водата на езерото.

Обещаха си да поддържат връзка и след приключването на обмена, организиран от Община Габрово и гимназия Сейджо в Тойоаке, да не се забравят и отново да си гостуват – този път със семействата си. Японската група тръгна от Габрово в събота, а полетът им към родината беше рано в неделя.

снимка: Община Габрово

Десетте младежи гостуваха на свои връстници в Габрово и заедно с тях научиха много за България, Габрово, историята, обичаите, традициите, храната.

Посетиха габровските музеи, снимаха се в народни носии, учиха български хора, учиха се да плетат и готвят български ястия, квасиха кисело мляко, посетиха розоварна и разбира се – се забавляваха заедно – играха пейнтбол, рисуваха, правиха скулптури от глина, бижута, плъстени играчки.

Как протекоха дните на българските и японските ученици заедно можете да проследите в специалната фейсбук страница, създадена за обмена.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар