Новини, Спорт|06.08.2018 10:15

Първият детски лагер по мотокрос завърши (снимки)

снимка: Община Габрово

Завърши първият детски лагер по мотокрос, който се проведе в рамките на три дена на мотополигона „Ябълка“ в Габрово, информираха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

От 3 до 5 август деца и младежи на възраст от 5 до 18 години от цялата страна мереха сили в първия по рода си лагер за млади състезатели по мотокрос. Българчета от Германия и Франция също се включиха в предизвикателството.

снимка: Община Габрово

Под зорките треньорски очи на Мартин Тодоров и Коко Куманов децата учеха как да изминат пътя от аматьорското увлечение до професионалното занимание. Организатори на инициативата бяха Genchev Group, Yamaha Bulgaria и Dunlop Motorsport в партньорство с Община Габрово и с подкрепата на много фирми от града и страната.

снимка: Община Габрово

С безвъзмездния труд на всички – треньори и организанори, мотоспорта в България спечели нови почитатели, откриха се възможности пред млади спортни надежди и традицията на мотокроса се завърна в Габрово.

снимка: Община Габрово

В последния ден от лагера, кметът на града Таня Христова поздрави всички участници за успешното приключване на инициативата, за куража и смелостта на организаторите и треньорите да работят с децата в един не лек спорт.

снимка: Община Габрово

Тя награди състезателите в трите класа: MX65, MX85 и MX2 Junior – 65 сс, 85 сс и 125-250 сс, и им пожела не само никога да не се отказват от любовта си към мотокроса, но и никога да на се предават независимо трудностите по трасето, защото победата е в това да изминеш целия път.

снимка: Община Габрово

През есента мотополигонът на Ябълка ще се оживи отново, когато ще се състои поредното мотокрос състезание и събиране на фенове с мотори от цялата страна и чужбина.

снимка: Община Габрово

Повече снимки от събитието може да видите оттук.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар